27 jó dolog a télben, hogy ne utáld azt annyira

teli-kepek

Gyűlölöm a telet! Nagyon! Ugyanúgy, mint mindenki más. Aki azt állítja, hogy nem gyűlöli, az hazudik. Sivár, lehangoló, hideg és nyomorúságos tud lenni, hacsak nem az Egyenlítő közelében laksz, ahol csupán kétfajta időjárást tapasztalhatsz: forró vagy esős. Hamár nekünk ezt a szélsőséges klímát kell túlélnünk, összeszedtem 27 gondolatot a télről, hogy mi is jó benne a mínuszokon, a jégcsapokon, a havas esőn és a sózott utakon kívül:

# 01 KORCSOLYÁZÁS, SÍELÉS, SZÁNKÓZÁS

Nyáron ugye milyen rossz csak úgy kiterülni a tengerpart fehér homokján napozást szimulálva és semmit sem csinálni? Most végre aktivizálhatod magad: irány korcsolyázni, síelni, szánkózni!

# 02 VASTAG ÖLTÖZET

Végre nem kell a strandon bikiniben villantani! Annyi kiló ruhát ölthetsz magadra, amennyit csak akarsz, és így senki sem látja, hogy mennyit híztál az ünnepek alatt.

# 03 SAPKA

A frizura belövésével sem kell bajlódni, egy jól kiválasztott menő sapka úgyis eltakarja azt.

kutyak-teli-sapkaban

# 04 ZOKNI

Mellőzhető a körömlakkozás a lábujjakon, a zokniban úgysem látszik.

# 05 MIKULÁS, KARÁCSONY

Nem is lenne meg a fílingje ezeknek az ünnepeknek, ha meleg napsütésben kellene fát díszíteni.

# 06 KARÁCSONYI VÁSÁR

A karácsonyi vásárok a turisztikai látogatottságát növelik hazánknak. Nem magyaroknak találták ki, hanem gazdag külföldieknek, dehát mi vendégszerető nemzet vagyunk, nemde?

karacsonyi-vasar-budapest-vorosmarty-ter

# 07 FORRALT BOR

A forralt borban az a jó, hogy legalizáltan lehet vele alkoholizálni az utcán.

# 08 ZSÚFOLT TEAHÁZAK

Teázni jó. Relaxálni jó. A gond csak abból adódik, hogy a mellettünk lévő asztalnál ülő vörös hajú néni kétpercenként felvisít és hangos röhögésbe tör ki.

# 09 SZAUNA

Hiányzik a 40 fokos kánikula? Ülj be szaunázni, és meglátod, hogy 20 perc izzadás után úgy érzed, ebből neked elég, hála Istennek, hogy legalább odakinn nincs olyan nagy hőség.

egeszseges-szaunazas-telen

# 10 HABFÜRDŐ

A habfürdőzés igazi szezonja a tél. Nyáron általában csak gyorsan letusolunk, de most magunkra zárhatjuk a fürdőszoba ajtaját, és kényelmesen elnyújtózhatunk a pihe-puha habokkal telt kádban.

# 11 PLÁZA LÁTOGATÁSOK

Az embernek ilyenkor nincs kedve az utcán sétálgatni. A plázában az a jó, hogy meleg helyen vagy, és a világ összes pénzét el tudnád költeni. Kizárólag hasznos dolgokra…

# 12 LEÁRAZÁSOK

Ahogy a mínuszok mélyülnek, úgy jelennek meg az újévi akciók, kiárusítások az üzletekben „kifutó modell” néven.

teli-learazasok-akciok

# 13 FORRÓ LEVESEK

Feltöltenek, jóllakatnak, elnehezítenek. Egy kiadós gulyás vagy bableves csülökkel, hmmmm, isteni!

# 14 RÖVID NAPPALOK, HOSSZÚ ÉJSZAKÁK

Ilyenkor kevesebbet dolgozunk és többet alszunk. Ki ne imádná a hosszú, pihentető alvásokat éjjel és az íróasztalon történő munka közbeni szundikálásokat?

# 15 SOROZATOK

A hideg, téli estéken szeretünk otthon behúzódni. Meleg pizsi, szőrös papucs, pattogtatott kukorica, és már kezdődhet is az Éjjel-nappal Budapest.

tv-filmek-sorozatok-ejjel-nappal-budapest

# 16 MOSOGATÁS

Imádok télen mosogatni. Ilyenkor a férjem helyett mindig hősiesen magamra vállalom a feladatot, nehogy már ő áztathassa fél óráig a kacsóit a forró mosogatólében.

# 17 TÖKFARAGÁS

 A halloweeni tökfaragás az egyik legnagyobb móka az év végi fagyoskodás közben.

# 18 HÓEMBER, HÓGOLYÓ

Sárból, homokból nyáron nem az igazi, ugye?

hoember-hogolyo-nyaron

# 19 BANÁN

Emlékszik még valaki arra az időkre, amikor csak télen lehetett banánt kapni? Az volt ám az igazi öröm, amikor valaki a hosszú sorbanállás útán végre megkapta kvótára a banánadagját.

# 20 FAHÉJ

Én nyáron egyenesen rosszul vagyok a fahéj illatától, télen viszont kifejezetten kívánom, mert a karácsony közeledtét jelzi. Hogy miért van ez így, nem tudom.

# 21 SZOBANÖVÉNYEK

Télen a fűnyírás és kertgondozás nehéz feladata alól mentesülünk, csupán a szobanövények heti-kétheti locsolására kell odafigyelnünk.

szobanovenyek-ontozese-gondozasa-apolasa-telen

# 22 ÖSSZEBÚJÁSOK

A hidegben nem érdemes összevesznünk a párunkkal. Egy férfi testéhez jó odabújni, mert mindig kályhaként funkcionál, és a keze pedig mint egy puha meleg párna. Hagyjuk a drámázást inkább a nyári időszakokra!

# 23 FŰTÖTT AUTÓÜLÉS

A kocsiban való valag melengetés igazán kellemes tud lenni egy kültéri séta után.

# 24 CSOKI

A szürke, hűvös időben nem csoda, ha az ember lánya depressziós hangulatában bevág egyedül egy egész tábla csokoládét. Mentsége erre egyszerű: tél van!

csokolade-a-teli-depresszio-enyhitesere-csoki

# 25 ÚJÉVI FOGADALMAK

Az újévi fogadalmakban az a jó, hogy büntetlenül megszeghetjük őket, kizárólag a saját lelkiismeretünkkel kell elszámolni. Ez tulajdonképpen egy feladatlista január első két hetére.

# 26 TÁRSASJÁTÉK

Itt a nagy családi csaták ideje! Elő a Gazdálkodj okosan!-nal, a malommal és az ezer darabos puzzle-lal!

# 27 HÓ, JÉGVIRÁG, JÉGCSAP

Hó, jégvirág és jégcsap: gyönyörű szépek, csodálatra méltóak! Egy meleg szobából az ablakon keresztül nézve, valamilyen forró ital szürcsölése közben.

Ezek a cikkek is érdekesek: 

Ha nem szeretnél lemaradni egyetlen izgalmas bejegyzésünkről sem, akkor iratkozz fel HÍRLEVELÜNK-re vagy lájkolj bennünket FACEBOOK-on, esetleg kövess minket TWITTER-en. 

Tetszett? Tudasd velem, kérlek!

2016. Január 22. Szerző:
Regisztráció

Szeretnél e-mailben értesülni legújabb cikkjeinkről?

Csatlakozz a közösséghez: