9 egészségügyi elváltozás kézírásba kódolva

egeszseg-szepseg-keziras

Egy kézírás sokkal többet mutat, mint a személyiségjegyek, akár egészségügyi problémákra is felhívhatja a figyelmet. A grafológia, az egy igen bonyolult tudomány, amely az ember kézírása mögötti rejtett jeleket próbálja megfejteni. Meglepő, de az alábbi betegségek is analizálhatóak pár papírra vetett betűből:

grafológiai elemzés kézírás elemzés egészség írásszakértő

MAGAS VÉRNYOMÁS

magas-vernyomas

Aki magas vérnyomásban szenved, arra általában az a jellemző, hogy kézírása drasztikusan változékony, többször mutat más-más arculatot. Idegesség alakulhat ki a magas vérnyomás következtében, melynek eredménye a kusza, ingatag kézírás jegyek. A hipertóniás betegek viselkedése az életben igen egyenetlen, testük, kezük sokszor remeg.

grafológiai elemzés kézírás elemzés egészség írásszakértő

SKIZOFRÉNIA

skizofrenia

Orvosi kutatásokkal támaszották alá azt a tényt, hogy a tudathasadással kezelt betegek közel 60 %-a az antipszichotikus gyógyszerek hatására késleltetett mozgászavarban szenved. Emiatt a beteg képtelen a kezét teljes kontroll alatt tartani, és ez meglátszik a kézírás általános minőségének a változásában is. A többnyire olvashatatlan kézírást a grafológusok egy speciális szoftverrel elemzik, mely kifejezetten skizofrén betegek írásának a vizsgálatára lett kifejlesztve.

grafológiai elemzés kézírás elemzés egészség írásszakértő

TERHESSÉG

terhesseg

A terhesség az természetesen nem egészségügyi probléma, hanem egy áldott állapot, amelyről nem is gondolnánk, hogy a kismama írásában tükröződik. Ráadásul, mielőtt egy nő megtudná, hogy anyuka lesz, a kézírásából ez már felfedezhető! A kutatók azt állítják, hogy a fogantatás 72. órájától ez meglátszik a papírra vetett szavakban, az „o” és az „a” írásában, sőt, a hatodik terhességi hónapban a gyermek neme is kiolvasható a várandós hölgy kézírásából.

grafológiai elemzés kézírás elemzés egészség írásszakértő

DISZLEXIA

diszlexia

A diszlexiás kiskorúak és felnőttek kézírása általában zavart, amely nem követ egy begyakorolt mintát. A szülők, akik megdorgálják a gyermeküket emiatt, csak rontanak a helyzeten. Fontos, hogy nyugodt, stresszmentes környezetben gyakoroljon a nebuló, és hogy egyes betűket, amelyek egymás tükörképei, mint például a „q” és a „p”, illetve a „d” és a „b” elkülönítve memorizáljon.

grafológiai elemzés kézírás elemzés egészség írásszakértő

AUTIZMUS ÉS ASPERGER-SZINDRÓMA

AUTIZMUS ÉS ASPERGER-SZINDRÓMA

Az autista egyénekre jellemző a nehézség és a jelentős szünetek a szavak írása közben. Ugyanez a helyzet az Asperger-szindróma betegeivel is. Ez azért van így, mert a kór olyan mértékben rontja az illető motorikus rendszerét, hogy a koordináció az agy és a felső végtag között igencsak veszélyeztetett. Továbbá a szenzoros idegrendszer működése sem tökéletes, emiatt a beteg képtelen az íróeszközt pontosan a kijelölt helyre helyezni.

grafológiai elemzés kézírás elemzés egészség írásszakértő

PARKINSON-KÓR ÉS ALZHEIMER-KÓR

PARKINSON-KÓR ÉS ALZHEIMER-KÓR

Nehéz felismerni a különbséget egy gyerekes kézírás és egy Parkinson- illetve Alzheimer-kórban szenvedő egyed írása között. Ezen betegségek jellemzői a lassú mozgáskészség, a merevség és a rossz egyensúly, és ez mind látszódik a kézjegyben. A hosszú, elnyújtott betűk ezen betegségek elsődleges jellemzőjére, a feledékenységre utalnak.

grafológiai elemzés kézírás elemzés egészség írásszakértő

DEPRESSZIÓ

depresszio

Ahhoz, hogy megállapítsuk egy személyről, hogy boldog lelkiállapotban van-e vagy pedig depressziós zavarokkal küzd, elég csak egy közeli pillantást vetni a kézírására. Amikor egy ember vidám, akkor a betűket, mint egy egybefüggő áramlatként írja le, továbbá, ha a „t”-t áthúzva az a vonalka balról jobbra felfelé áll, akkor az az optimizmus jele. Ha azonban az összes betű valahogy lefelé húz, lefelé csüng, az klinikai depresszióra utalhat.

Ezek a cikkek is érdekesek: 

Ha nem szeretnél lemaradni egyetlen izgalmas bejegyzésünkről sem, akkor iratkozz fel HÍRLEVELÜNK-re vagy lájkolj bennünket FACEBOOK-on, esetleg kövess minket TWITTER-en. 

Tetszett? Tudasd velem, kérlek!

2016. Január 12. Szerző:
Regisztráció

Szeretnél e-mailben értesülni legújabb cikkjeinkről?

Csatlakozz a közösséghez: