A 13 legtökösebb Halloween dekoráció idén

Halloween tok vajasa keszitese otthon

Halloween estéjéről a legtöbb embernek jelmezekbe öltözött, édességeket gyűjtögető gyerekek, széles vigyorral világító töklámpások és titokzatos horrorfilmek jutnak az eszébe.

Mivel Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend ez a kelta ünnep és hagyomány, hadd mutassunk be néhány otthon is elkészíthető lenyűgöző tökös dekorációt.

01 VILÁGÍTÓ TÖKLÁMPÁShalloween-tok-faragas-csinald-magad

A töklámpás-készítés nagyon kellemes időtöltés, sőt, kisgyerekes családokban egyenesen kötelező program!

Egy közepes méretű, érett tököt válassz áldozatnak, mert annak könnyebb lesz kivájni a belsejét. A tök tetejét a szár körül körben vagy cikkcakk alakban vagdosd be egy éles késsel, majd az így kivágott “sapkát” emeld ki. Egy erősebb kanállal vájd ki a belsejét simára.

Rajzold fel az arc mintáját (szemek, orr, száj). Engedd a fantáziádat szárnyalni: a lámpás lehet mosolygós, mérges, kedves, gonosz, mindenféle. Arra viszont ügyelj, hogy könnyen kivágható mintát válassz, lehetőleg egyenes vonalakból. Az interneten több ingyenes sablont is megtalálsz.

Gombostűvel szurkáld át a szem, száj, orr körvonalait, így könnyebb lesz majd kivágni. Egy rövid pengéjű késsel faragd ki az arcot. Ha körbevágtál egy részt, az egyszerűen “benyomható” a tök belsejébe, és onnan kiüríthető.

Amikor kész vagy, fogj egy papírtörlőt, és olajjal dörzsöld be a kivágott formák belső élét, és a tök teljes külső felületét. Ez segíteni fog több napon keresztül megőrizni a tök szép állapotát.

Tégy bele mécsest, majd helyezd rá a tetőt! A töklámpást lehetőleg kültéren tartsd, mert a szobában nem lesz hosszú életű!

02 FOGVICSORÍTÓ HALLOWEEN TÖK SZÖRNYremiszto halloween tok faragasa DIY

Elkészítése hasonló a fenti töklámpáshoz: rajzold meg a sablont, vágd ki a szemeket, az orrot, a szájat! Ha hatalmas szájat vágsz neki, azon keresztül is kivájható a tök belseje.

És most jön a lényeg: a félelmetesen vicsorító fogsor. Külföldről lehet rendelni kész Halloween tök fogakat szettben, melyeket egyszerűen csak be kell csavarni a helyükre. Legtöbbször ezek még világítanak is a sötétben.

Ha nem jutsz hozzá ilyen szetthez, helyettesítheted fogpiszkálóval vagy kartonpapírból, esetleg műanyag lapból kivágott formákkal.

03 FESTETT HALLOWEEN TÖKFEJrajzolj tokre halloween

Alaposan tisztíts meg egy szép nagy tököt, ecettel vagy körömlakk lemosóval átitatott ruhadarabbal is dörzsöld át.

Ha megszáradt, filctollal halványan rajzold meg a szem, a száj, az orr kontúrját, majd akrilfestékkel fesd meg az arcot.

Miután kész vagy, fényes lakkal fújd le a festményt, ezzel élénkebbek lesznek a színek, és tartósabb is lesz a műved.

04 RÉSZEGES IVÓCIMBORÁK TÖKÖKHalloween tok vajasa keszitese otthon

Ez a vicces formáció szintén vájással és lékvágással kezdődik.

A kivájt belsőt és tökmagokat ne dobd el, a képen mutatott módon felhasználhatod.

A kompozíció kiegészítéseként pár sörös- vagy borosüveg feltétlenül szükséges!

05 FEKETE MACSKA TÖKmacska tok dekoracio hazilag

A fekete macska elkészítéséhez szükséged lesz egy kisebb kerek tökre a fejhez, és egy nagyobb hosszúkásra, amely maga a test lesz.

A fejet ki kell vájni, és szemeket vágni rá, ebbe helyezd majd a mécsest, hogy világítson.

Fújd le mindkét tököt fekete akrilfesték spray-vel, és ha szeretnéd, hogy szépen csillogjon, fújj rá fényes lakkot is. A lábak lehetnek fokhagymák, a cica farka pedig uborka, miután szépen lefestetted ezeket is. Füleket fekete kartonból készíts!

06 PÓKHÁLÓS TÖKkonnyu halloween tok keszitese

A pókhálós tök elkészítése pofon egyszerű. Madzaggal tekerd körbe össze-vissza a tököt, majd ragasssz rá egy nagy csúnya fekete műpókot!

07 DENEVÉRES TÖK DEKORÁCIÓijeszto denever tok keszitese

Fekete kartonból vágj ki apró kis denevér alakokzatokat, és piciny testüket ragaszd rá a tökre. A szárnyakat hagyd szabadon lebegni.

08 HÚZOTT ORRÚ GONOSZ TÖKÖKhalloween-tok-keszitese

A titok egyszerű. A tök szára lesz az orr, eköré faraghatod a gonosz arcot.

09 MÚMIA TÖKtok egyszeru mumia tok

Jó alaposan fáslizd körbe a tököt, a szemet pedig fekete és fehér korongból készítsd.

10 CSIPKÉVEL DÍSZÍTETT TÖKszep dekorativ tok halloweenra

Szép dekoráció tud lenni a csipkével díszített tök. Ha egy kisebb méretű tököt választasz, simán ráhúzhatsz egy már nem használt necc harisnyát.

11 KÖVEKKEL DÍSZÍTETT TÖKekes kövel kirakott fekete tok

Fess le egy méretes tököt olyan színűre, amilyen neked tetszik, és ragassz rá különböző méretű és formájú strasszköveket. Ez egy igazi csajos tök! :)

12 FELIRATOS FEKETE HALLOWEEN TÖKbetus tok halloweenra

Először a betűsablonokat ragaszd fel, majd  fújd le fekete akrilfesték spray-vel a tököt. Csakis teljes száradás után húzhatod le a sablont, nehogy elmosódjon a felirat.

13 FARAGOTT HALOWEEN TÖKkreativ tok faragas

Ez már igazi mestermű! Vállalkozó kedvű türelmes emberkék megpróbálhatják kifaragni!

Ezek a cikkek is érdekesek: 

Ha nem szeretnél lemaradni egyetlen izgalmas bejegyzésünkről sem, akkor iratkozz fel HÍRLEVELÜNK-re vagy lájkolj bennünket FACEBOOK-on, esetleg kövess minket TWITTER-en. 

Tetszett? Tudasd velem, kérlek!

2015. Október 29. Szerző:
Regisztráció

Szeretnél e-mailben értesülni legújabb cikkjeinkről?

Csatlakozz a közösséghez: