A barnaszeműek magabiztosak és odaadóak

a-barna-szem-jellemzoi-szemelyisegjegyei

Amikor belenézel egy ember szemébe, mélyen a lelkébe látsz, megcsodálhatod az érzéseit és a pillanatnyi hangulatát. Látod, ha izgatott, ha mérges, ha szerelmes vagy éppen szomorú. Azonban a tekintetből nem csak az aktuális lelkiállapot olvasható ki, hanem a szem színéből bizonyos személyiségjegyekre, tulajdonságokra és jellemzőkre is lehet következtetni. Nem szeretnénk általánosítani, de tudományos tényekkel támasztották alá, hogy igenis van összefüggés az ember szemszíne és karaktere, viselkedésformája között.

szemelyisegjegyek-aszembol-kiolvasva

A barna szín a leggyakoribb szemszín a világon, sőt, 6 – 8 000 évvel ezelőtt más szemszín nem is létezett. A bőr barnulásáért is felelős pigment, a melanin kölcsönzi ezt a kellemes színt a szemnek. A sötétbarna szemben több, a világosbarnában kevesebb melanin található, teljes hiánya pedig kék színű szemeket eredményez. Egy kaliforniai orvos azt állítja, hogy egy speciális lézer technikával képes kivonni a szem összes melanin tartalmát, és ezzel pár másodperc alatt barnából kék szemeket tud varázsolni. Na, de minket most inkább a barna szemek izgatnak, nézzük, milyen tulajdonságok olvashatóak ki egy csillogó csokibarna szempárból:

barnaszeműek jellemzői tulajdonságai barna szem jelentése barnaszemű férfi nők

HATÁROZOTTAK ÉS MAGABIZTOSAK

a-barna-szemu-lanyok-jellemzoi

A barna szemű emberek mindig tudják, hogy mit akarnak, és azt milyen módon érjék el. Meghatározott céljaik vannak, előre, logikusan felépített terveiket és elképzeléseiket gondos aprólékossággal, pontossággal valóra is váltják. Kitartóak mind professzionális téren, mind a magánéletben. Szeretnivaló emberek, a családi összetartásért képesek minden követ megmozgatni. Nem túl kommunikatívak, de amit egyszer kimondtak, azt már vissza nem vonják, nem másítják meg, és nem magyarázkodnak. Határozottságukkal képesek jó benyomást kelteni másokban.

barnaszeműek jellemzői tulajdonságai barna szem jelentése barnaszemű férfi nők

IGAZI VEZETŐK

a-barna-szemu-emberek-tulajdonsagai

A barna szemű emberek nem függenek másoktól, inkább mások függenek tőlük. Sokan közülük multinacionális cégvezetők vagy más vezető beosztású emberek. Vállakozó kedvűek, szeretik kipróbálni magukat az élet különböző területein, és az is jellemző, hogy saját vállalkozásba fogjanak. A családon belül ők azok, akik döntenek bizonyos kérdésekben, amikor a família többi tagja csak hezitál. Ők szervezik meg a szabadságolásokat, a nyaralásokat, és emellett még rengeteg ügyintézést és feladatot magukra vállalnak. Vezetőknek születtek, de nem diktátorok.

barnaszeműek jellemzői tulajdonságai barna szem jelentése barnaszemű férfi nők

RACIONÁLIS GONDOLKODÓK

barnaszemuek-ismervei-szemelyisegjegyei

A barnaszeműek a földön járnak, nem hisznek a mesékben és a csodákban. Számukra az élet egyszerű, meghatározott forgatókönyv szerint íródott, és a kijelölt útról ők nem akarnak letérni. Nem túl romantikusak, de óriási szívük van, és igenis tudnak szeretni. Sikereiket csakis maguknak köszönhetik. A logika és a racionálitás fontos szerepet tölt be az életükben, mindennek tudni akarják a miértjét, ok-okozati összefüggéseket vélnek felfedezni a világ összes kérdésében. Képesek befolyásmentesen dönteni egyes helyzetekben, becsületes, lelkiismeretes és szavahihető emberek.

barnaszeműek jellemzői tulajdonságai barna szem jelentése barnaszemű férfi nők

OPTIMISTÁK

a-barna-szemu-emberek-jokedvuek-es-optimistak

Általában jókedvű, jóhumorú emberek azok, akiknek barna szemeik vannak, nem veszik túl komolyan az életet, mivel tudják, hogy az út előre ki van jelölve számukra. Éppen ezért optimistán gondolkodnak, a jó oldaláról közelítenek meg mindent. Szeretnek nevetni, barátkozni, társasági lények. Tudják, hogy a rossz dolgok csak átmeneti jellegűek, és hamarosan minden jóra fordul. Ők azok, akik fel tudnak vidítani bárkit, ők maguk azonban sohasem süllyednek mély depresszióba. Megértőek, gondoskodók és toleráns, empatikus emberek a barnaszeműek.

barnaszeműek jellemzői tulajdonságai barna szem jelentése barnaszemű férfi nők

JÓINDULATÚAK

kedvesseg-a-barna-szemekben

Egyszerűség, kreativitás és pozitivizmus jellemzi a barna szemmel megáldott személyeket. Nyugalom és jóindulat árad belőlük, igencsak segítőkészek. Tudnak szigorúak lenni, ha az adott szituáció megkívánja, azonban a legtöbbször kenyérre lehetne kenni őket. Mindig mások érdekeit tartják a fontosabbnak, és habár vezetőknek születtek, az érzelmekben alárendelik magukat másoknak. Nem akaratosak. Korrekt, feddhetetlen, felelősségteljes magatartás a jellemző rájuk. Megbecsülik az élet minden ajándékát, és élvezik is azt, már amennyire az erkölcs megengedi.

barnaszeműek jellemzői tulajdonságai barna szem jelentése barnaszemű férfi nők

ODAADÓ SZERETŐK

barna-szemu-szeretok-jellemzoi

Szolidak, szerények, alázatosak, figyelmesek és udvariasak a párkapcsolatban a barnaszemű emberek. Párjuknak a tőlük telhető maximumot biztosítják minden téren, tenyerükön hordozzák és megbecsülik a társukat. Odaadó szeretők, figyelnek kedvesük összes vágyára. Ők nem haragosak, nem veszekedősek, a családi nyugalom és béke mindennél fontosabb a számukra. Velük nem lehet összekapni, durcáskodni, mert nem veszik a lapot. Higgadtság és kiegyensúlyozottság jellemzi őket. Van úgy, hogy közömbösséget, érdektelenséget szimulálnak azért, hogy elkerüljenek egy-egy családi vitát.

barnaszeműek jellemzői tulajdonságai barna szem jelentése barnaszemű férfi nők

VISSZAFOGOTTAK

szemelyisegjegyek-a-szemszinben

Hiába határozottak és magabiztosak a barna szemű emberek, van bennük egy nagy adag visszafogottság az érzelmek kimutatása terén. Ők nem borulnak ki, nem rendeznek jelenetet, de nem is borulnak térdre a párizsi Eiffel-torony előtt, hogy megkérjék szívük választottjának a kezét. Mivel higgadtan, megfontoltan viselkednek minden egyes helyzetben, hidegnek, ridegnek tűnhetnek a felszínen. Valójában ez nem igaz, nagyon is mélyen tudnak érezni, csak képtelenek az érzéseiket szavakba önteni. Inkább tettekkel bizonyítanak, de sajnos sok nőnek, aki a fülén keresztül esik szerelembe, ez nem elég.

KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK:

A zöldszeműek szenvedélyesek és misztikusak

A kékszeműek ellenállhatatlanok és érzékenyek

A feketeszeműek egzotikusak és vakmerőek

A szürkeszeműek megfontoltak és szentimentálisak

Ezek a cikkek is érdekesek: 

Ha nem szeretnél lemaradni egyetlen izgalmas bejegyzésünkről sem, akkor iratkozz fel HÍRLEVELÜNK-re vagy lájkolj bennünket FACEBOOK-on, esetleg kövess minket TWITTER-en. 

Tetszett? Tudasd velem, kérlek!

2016. Január 27. Szerző:
Regisztráció

Szeretnél e-mailben értesülni legújabb cikkjeinkről?

Csatlakozz a közösséghez: