A feketeszeműek egzotikusak és vakmerőek

a-fekete-szemu-emberek-jellemzoi

Az emberi szem szivárványhártyájának a pigmentációja változatos kék, zöld, barna, fekete árnyalatokat produkálhat, a melanin koncentrációjától függően. Minél több a melanin a szemben, annál sötétebb lesz annak színe. Viszont a szemszínből egyes belső tulajdonságok is kiolvashatóak, állítják tudósok. Összefüggéseket véltek felfedezni a szem melanin tartalma és az emberek személyiségjegyei között. Hogy mennyire lehet általánosítani, vagy sem, azt lehetetlenség megmondani, de nézzük csak, mit is mondanak a fekete szemű személyekről.

a-fekete-szemu-emeberek-szemelyisegjegyei

Az egyik legnagyobb tévhit a fekete szemmel kapcsolatban, az az, hogy létezik. Nem, nem létezik fekete színű szem, amit mi feketének vélünk látni, az tulajdonképpen nagyon-nagyon sötét barna. A nagy mennyiségű melanin váltja ki ezt a fekete színnek tűnő, ámbár mély, sötétbarna hatást a látószervben. De sebaj, nevezzük e különleges, igen ritka szemszínnel rendelkező embereket csakazértis feketeszeműeknek. És hogy milyen tulajdonságok a leginkább jellemzőek rájuk? Tűz, forróvér, önfejűség és a többi:

feketeszeműek jellemzői tulajdonság feketeszem jelentése feketeszemű férfiak nők

TÜZESEK ÉS EGZOTIKUSAK

a-szemszin-es-a-szemelyiseg-osszefuggese

A fekete szemű emberek szenvedélyesek, tüzesek, egzotikusak, igazi vérbeli szeretők. Eget rengető érzésekkel vannak megáldva, ha az ember a szemük tüzébe néz, könnyen megperzselődik. Vonzóak és kívánatosak, különlegességüket az élet minden egyes területén képesek kamatoztatni. Mellettük az ember sohasem unatkozik. Szórakoztatóak és figyelmesek, többnyire a figyelem központjában érzik jól magukat. Társaik felnéznek rájuk, megbízhatóaknak és segítőkészeknek tartják őket.

feketeszeműek jellemzői tulajdonság feketeszem jelentése feketeszemű férfiak nők

TITOKZATOSAK

fekete-szem-jellemzoi

A feketeszeműek nem képesek száz százalékosan megnyílni mások előtt, ezért titokzatosaknak és kifürkészhetetleneknek titulálják őket. Ez tulajdonképpen a legfőbb csáberejük. Adnak magukból meg nem is, ettől oly izgalmas velük a szerelmi kapcsolat. Forróvérű, heves szeretők, a testi kapcsolat számukra igen fontos. Misztikum és megfejthetetlen talány társítható hozzájuk, de mindemellett mások titkait sem fecsegik ki. Megbizhatóak a barátság terén, bár nekik nincs millió puszipajtásuk.

feketeszeműek jellemzői tulajdonság feketeszem jelentése feketeszemű férfiak nők

SPRITUÁLISAK

szemszin-es-jellemzok

Előre megéreznek bizonyos dolgokat, az intuíciójuk rendkívül fejlett. Nem mondható el róluk, hogy földhözragadtak, szeretik élni az életet. Többnyire hisznek valamilyen természetfeletti erőben, spiritualitásban. Emellett empatikusak is, bele tudják élni magukat mások helyzetébe. Éppen ezért segítőkészek embertársaikkal szemben. Csábos, bámulatos, megnyerő külsejükkel képesek bárkit levenni a lábukról. Ellenállhatatlan, varázslatos személyek.

feketeszeműek jellemzői tulajdonság feketeszem jelentése feketeszemű férfiak nők

LOGIKUS GONDOLKODÓK

fekete-szemu-nok-es-ferfiak-tulajdonsagai

Szeretik a romantikát és a mesevilágot, de emellett tisztában vannak az élet adta korlátolt lehetőségekkel is. Képesek logikusan dönteni konkrét helyzetekben, bár sokszor nehéz választaniuk az észérvek és a szív vágyai között. Mindazonáltal akárhogyan is határoznak, többnyire győztesen kerülnek ki az adott szituációból. Eszes emberek a feketeszeműek, brilliáns elméjükkel lenyűgözik társaikat. Többségében szellemi  foglalkozásúak, tanárok, ügyvédek vagy színészek.

feketeszeműek jellemzői tulajdonság feketeszem jelentése feketeszemű férfiak nők

SZORGALMASAK ÉS KITARTÓAK

fekete-szemek-szerelem

A fekete szemű emberek aktív, dolgos, szorgalmas egyedek, tele ambícióval és becsvággyal. Amibe egyszer belevágtak, azt nem adják fel, kitartanak a végletekig. Ez elmondható róluk a párkapcsolat terén is, bájos, csábító, de hűséges társak. Fontos számukra a család, szeretik a gyerekeket. Udvariasak és önzetlenek. Becsületes, emberszerető lények, a tisztesség és jómodor alapkövetelmény náluk. Hivatástudatuk rendkívül erős, eltántoríthatatlanok bizonyos elképzeléseikben.

feketeszeműek jellemzői tulajdonság feketeszem jelentése feketeszemű férfiak nők

VAKMERŐEK ÉS ÖNFEJŰEK

szemszin-es-tulajdonsagok

A feketeszeműek vakmerőek, képesek habozás nélkül, bátran belevágni új dolgokba, melyekből többnyire szerencsésen kerülnek ki. Hajthatatlanok, akaratosak, ha tisztában vannak az igazukkal, vitázni velük nem érdemes. Gyakran öntörvényűek, önfejűségük azonban általában nem sodorja őket bajba, mert hihetetlenül mázlisták. Szeretik az életet, és az élet is szereti őket, Fortuna a tenyerén hordozza a fekete szemű embereket. Amit el akarnak érni az életben, azt rendszerint el is érik.

feketeszeműek jellemzői tulajdonság feketeszem jelentése feketeszemű férfiak nők

BIZALMATLANOK

az-emberi-szem-szinenek-jelentese

Annak ellenére, hogy a feketeszeműek szeretik az emberek társaságát, sokszor gyanakvóak velük szemben. Nem könnyű a bizalmukba férkőzni, ám ha egyszer sikerült, a barátságban és a társkapcsolatban egyaránt a maximumot adják magukból. A kezdeti kételkedő, tartózkodó egyedből a világ legodaadóbb partnere válik. Nem érdemes azonban az érzelmeiket kijátszani, egy igencsak bosszúálló egyeddel találhatjuk magunkat szemben. Lehetetlenség ép bőrrel megúszni a feketeszeműek haragját!

KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK:

A zöldszeműek szenvedélyesek és misztikusak

A kékszeműek ellenállhatatlanok és érzékenyek

A barnaszeműek magabiztosak és odaadóak

A szürkeszeműek megfontoltak és szentimentálisak

Ezek a cikkek is érdekesek: 

Ha nem szeretnél lemaradni egyetlen izgalmas bejegyzésünkről sem, akkor iratkozz fel HÍRLEVELÜNK-re vagy lájkolj bennünket FACEBOOK-on, esetleg kövess minket TWITTER-en. 

Tetszett? Tudasd velem, kérlek!

2016. Január 28. Szerző:
Regisztráció

Szeretnél e-mailben értesülni legújabb cikkjeinkről?

Csatlakozz a közösséghez: