A kékszeműek ellenállhatatlanok és érzékenyek

a-kek-szem-jelentese-tulajdonsagai

Azt mondják, hogy a szem, az egy kis ablak, amin a lélek néz ki. Bizonyított tény, hogy az ember szemszíne és személyiségjegyei között szoros összefüggés áll. Szakértők szerint a szem színéből, helyzetéből és alakjából az egyén karakterére, viselkedésére és érzéseire lehet következtetni. Ha ránézünk valakire, a szemei elárulják, hogy igazat mond-e vagy hazudik, és az is meglátszik rajta, ha szerelmes. Biztosan hallottad már azt a mondást, hogy a szeme sem áll jól, utalva arra, hogy látszik rajta, hogy ő egy igazi gazember.

kek-szemu-emberek-jellemzoi

A kék szem ritka és kívánatos, akit ezzel áldott meg a természet, az valóban szerencsésnek mondhatja magát. A kék szemű emberek mindig magukra vonzzák a figyelmet, ez a szín az egyik legnépszerűbb és legáhítatottabb szemszín. Mivel rendkívül kedvelt, sokan még kék színű kontaktlencsét is képesek vásárolni, csak azért, hogy elérjék az óhajtott hatást. Nézzük hát, vajon milyen személyiségjegyek párosíthatók egy csodaszép kék szempárhoz:

kékszeműek jellemzői tulajdonságai kék szem jelentése kékszemű férfiak nők

VONZÓAK ÉS ELLENÁLLHATATLANOK

vonzoak-es-ellenallhatatlanok-a-kekszemu-emberek

A kék színű szemekkel megáldott emberek feltűnőek, attraktívak, kívánatosak. A kék szem olyan, mint a tenger, szokták mondani, mert az ember egyszerűen elveszik benne, és vonzza a tekintetet, mint egy mágnes. A nyugati kultúrákban ez a szemszín a szépség szimbólumává vált, minden kislány a kék szemű, szőke herceg eljöveteléről álmodozik. Aki belenéz egy gyönyörűszép kék szempárba, az szinte semmilyen kérésre sem tud nemet mondani, a kék szemű egyének egyszerűen ellenállhatatlanok.

kékszeműek jellemzői tulajdonságai kék szem jelentése kékszemű férfiak nők

JÓ STRATÉGIAI GONDOLKODÓK

kek-szemu-emberek-jellemzoi-okosak

Tudósok úgy vélik, hogy egy személy szemszíne meghatározhatja, hogy az illető mire viszi az életben. Tanulmányok kimutatták, hogy a világoskék színű szemmel rendelkező emberek sokkal jobb stratégiai gondolkodásúak a sötétbarna vagy fekete szemszínnel rendelkező társaiknál. Logikusan gondolkodnak és előrelátóak, de nem túl racionálisak. Tündökölnek olyan tudományágakban, ahol szükség van egyedi, önálló, struktúrált gondolkodás- és látásmódra. Könnyen tanulnak, és mivel kitartóak, szinte mindent elérnek az életben, amit szeretnének.

kékszeműek jellemzői tulajdonságai kék szem jelentése kékszemű férfiak nők

ROMANTIKUS ÁLMODOZÓK

kek-szem-oroklodese

A kék szemű emberek álmodozók és gyógyítathatatlan romantikusok. Gyakran egy fiktív világban élnek, keresve az élet értelmét és a mindent elsöprő óriási nagy szerelmet. Imádják a szappanoperákat, a meséket, a romantikus olvasmányokat. Igencsak erkölcsösek, a szerelmi örömöket hosszas udvarlás kell, hogy megelőzze egy kapcsolaton belül. Mivel kitaláltak, maguk köré képzeltek egy ideális álomvilágot, a valóság sajnos sokszor kiábrándulást, óriási csalódást és fájdalmat hoz a számukra.

kékszeműek jellemzői tulajdonságai kék szem jelentése kékszemű férfiak nők

ÉRZÉKENYEK

erzekenyek-es-kedvesek-a-kek-szemu-emberek

Rendkívül érzékenyek és sérülékenyek a kék szemmel megáldott egyedek, képesek túl komolyan venni mindent, és ezért könnyen megsértődhetnek. Hangulatingadozás is párosulhat a csodaszép szempárhoz. Óvatosan velük, rendkívül finom lelkületű személyekről van szó, könnyen elérzékenyülnek, könnyen sírnak. A szívüket, lelküket kiteszik a családért, rokonokért, ezért sokszor kihasználják őket. Kötelességtudóak, gondoskodók, hűségesek egy párkapcsolaton belül, monogám típusúak. Fontos számukra a lelki kötődés, nem csak a testi.

kékszeműek jellemzői tulajdonságai kék szem jelentése kékszemű férfiak nők

MEGBÍZHATÓAK

megbizhatoak-a-kekszemuek

A kékszeműek tisztességesek, szavahihetőek, megbízhatóak. Kítűnő hallgatóközönség, ők azok, akiknek kiönthetjük szívünk összes bánatát, és ők nem adják azt tovább másoknak. Jó titoktartók. Sokan „lelki szemetesládának” használják őket, mivel ők mindig odanyújtják a vállukat, ha arról van szó, hogy zokogni kellene valahol. Igazi barátként tekinthetünk rájuk, mivel őszinte, támogató és felelősségteljes emberek. Egy kék szemű egyén szereti a társasági életet, szeret újabb emberekkel ismerkedni, szocializálódni, utazgatni.

kékszeműek jellemzői tulajdonságai kék szem jelentése kékszemű férfiak nők

TOLERÁNSAK ÉS JÓSZÍVŰEK

a-kek-szemuek-jellemzoi-tulajdonsagai

Türelmesek, nyugodt természetűek, kedvesek és toleránsak a kék szemű emberek. Mindemellett udvariasak is, odafigyelnek másokra. Szeretnek nevetni és szórakozni. A stresszhelyzeteket kitűnően kezelik, szinte sohasem kerülnek sokkos állapotba. Nehéz kihozni őket a sodrukból, azonban könnyen meg lehet őket bántani. Köztük sok az állatvédő, az orvos, az önkéntes, mivel alapvető fontosságú számukra a másokon való segítés. Mindig mások érdekeit helyezik előbbre a sajátjukéval szemben. Tapintatosak, önzetlenek bármilyen szituációban.

kékszeműek jellemzői tulajdonságai kék szem jelentése kékszemű férfiak nők

HATÁROZATLANOK

kek-szem-oroklodese-hatarozatlansag

A kék szem talán egyetlen hátránya a határozatlanság. Köztudott, hogy vonzóak, de sokkal inkább óvatosabbak barna vagy zöld szemű társaiknál. Ez a túlzott óvatosság határozatlansághoz és a kezdeményezőkészség alulmaradottságához vezet. Tétova természetűek, és bár hódítanak a tekintetükkel, a zsákmány szerepében érzik magukat kényelmesebben, nem a vadászéban. Egy kék szemű hölgy soha, de soha nem fogja megtenni az első lépést, úgyhogy urak, ez a ti feladatotok. Kék szemű hercegek, ti pedig jobb, ha összeszeditek magatokat az udvarlás terén, ne nekünk, zöld szemű démónáknak kelljen mindig levenni benneteket a lábatokról!

KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK:

A zöldszeműek szenvedélyesek és misztikusak

A barnaszeműek magabiztosak és odaadóak

A feketeszeműek egzotikusak és vakmerőek

A szürkeszeműek megfontoltak és szentimentálisak

Ezek a cikkek is érdekesek: 

Ha nem szeretnél lemaradni egyetlen izgalmas bejegyzésünkről sem, akkor iratkozz fel HÍRLEVELÜNK-re vagy lájkolj bennünket FACEBOOK-on, esetleg kövess minket TWITTER-en. 

Tetszett? Tudasd velem, kérlek!

2016. Január 26. Szerző:
Regisztráció

Szeretnél e-mailben értesülni legújabb cikkjeinkről?

Csatlakozz a közösséghez: