A szürkeszeműek megfontoltak és szentimentálisak

a-szurke-szemu-emberek-jellemzoi

Az emberi szem színe alapvetően az adott génektől függ, és köztudott, hogy örökletes. Kutatások kimutatták, hogy összesen 16 darab különböző gén a felelős a szemszín kialakulásáért. Minden egyes szemszín egyedi, azonban mégis kapcsolódnak bizonyos belső tulajdonságok egy-egy árnyalathoz. Általánosítani és kategorizálni természetesen nem szabad, bár egyes jellemzők nagyobb arányban fűzhetők egy adott szemszínű emberek csoportjához.

szurke-szemszin-ritka-es-kulonleges

Mint mondják, az élet nem csupán fekete és fehér, hanem a szürke különböző árnyalatai. A szürke szem tulajdonképpen a kék egy puha változata, ezért hasonlítanak annyira a két szemszínhez társítható személyiségjegyek. A szürkeszeműek a legszelídebb emberek a világon, náluk a legalacsonyabb az agresszió szintje. Társaságuk egyértelműen pozitív hatással van bárkire. Kíváncsi vagy, milyen egyéb személyiségjegyek olvashatók ki egy ezüstösen csillogó szürke színű szempárból? Itt minden kiderül:

szürkeszeműek jellemzői tulajdonsága szürkeszem jelentése szürkeszemű férfi nő

BÖLCSEK

a-szemszin-es-a-szemelyiseg-osszefuggese

Bölcsek, megfontoltak a szürke szemű emberek, nem kapkodnak el meggondolatlanul soha semmit. Érdemes meghallgatni jótanácsaikat, tapasztalataikat. Okosak és könnyen tanulnak, eltántoríthatatlanok elképzeléseik megvalósításától. Intelligencia-hányadosuk kiemelkedően magas, igen művelt emberekről van szó. Társaságukban könnyen oldódik az ember, mivel rendkívül közvetlenek és megértőek. Jó társaknak bizonyulnak a párkapcsolatban és a barátságban is, ugyanis száz százalékig őszintén adják önmagukat.

szürkeszeműek jellemzői tulajdonsága szürkeszem jelentése szürkeszemű férfi nő

ANALITIKUS GONDOLKODÓK

a-szurke-szemu-szemelyek-tulajdonsagai

Memóriájuk és logikájuk meglehetősen fejlett, analizálva közelítenek meg egyes dolgokat. Mindent képesek a részeikre bontani, megvizsgálni és aztán úgy összerakni újra, hogy az talán jobb, mint az eredeti kivitelezés. Filozófikusak olykor, de ez nem untató vagy hasztalan. Társaik felnéznek rájuk, becsülik őket az életben elért sikereikért. Sziporkáznak, pompáznak, a rivaldafényt azonban kerülik. Kedvelik az emberek társaságát, de nem törekednek arra, hogy a középpontban legyenek.

szürkeszeműek jellemzői tulajdonsága szürkeszem jelentése szürkeszemű férfi nő

RUGALMASAK

a-szemszin-es-az-emberi-belso-tulajdonsagok

Könnyen alkalmazkodnak az új helyzetekhez, sőt, igénylik is a változatosságot. Sokszínű személyiségükből adódóan különféle kikapcsolódásra vágynak. Szeretik az izgalmas utazásokat és a kirívó kalandokat. Nem mondható el róluk, hogy otthonülő típusok. Elevenek, örökmozgók, a sportolás területén is szépen teljesítenek. Mindenben a maximumra törekszenek, és többnyire el is érik azt, amit kitűztek maguk elé. Rugalmasak, olykor-olykor túlságosan engedékenyek, jószívű, önzetlen emberek.

szürkeszeműek jellemzői tulajdonsága szürkeszem jelentése szürkeszemű férfi nő

GYENGÉDEK

szurkeszemuek-tulajdonsagai

A szürkeszeműek a legideálisabb szeretők. Gyengédséggel, odafigyeléssel és előzékenységgel halmozzák el kedvesüket. Akár a csillagokat is lehoznák az égről párjuknak. Óriási meleg szívük van, képesek mindenüket feláldozni egy párkapcsolatban. Ők azok, akiket ha megdobnak kővel, kenyeret dobnak vissza. Soha egy rossz szó el nem hagyja a szájukat, ők nem szitkozódnak és nem káromkodnak. Türelmük, akár a tenger. A szerelem terén igazi főnyeremény egy szürke szemű partner.

szürkeszeműek jellemzői tulajdonsága szürkeszem jelentése szürkeszemű férfi nő

SZENTIMENTÁLISAK

romantika-es-szemszin-osszefuggese

Érzékenyek, és ezért könnyen megbántódnak a szürke szemű emberek. Bár sértődékenyek, haragjuk hamar elillan. Örök romantikusok és szentimentális lelkületűek. Szeretik a szerelmes regényeket és jellemzően a kosztümös történelmi filmeket is élvezettel nézik. Akár kapják, akár adják, számukra a vörös rózsa az igaz szerelem jelképe. Hűséges típusúak, a komoly párkapcsolatot részesítik előnyben a mindenfelé flörtölgetés helyett. Komolyak, ragaszkodóak, rájuk bármiben lehet számítani.

szürkeszeműek jellemzői tulajdonsága szürkeszem jelentése szürkeszemű férfi nő

KREATÍVAK ÉS ÖTLETGAZDAGOK

kreativitas-a-szemben

A szürkeszeműek hihetetlenül kreatívak, rengeteg innovatív ötlettel megáldva. Ezt főképp munkájuk során tudják kamatoztatni, de a mindennapi életben is hasznát veszik sokrétű tehetségüknek és találékonyságuknak. Igencsak igényesek a környezetükre, náluk rend a lelke mindennek. Ragaszkodnak bizonyos tradíciókhoz, a karácsony, a húsvét és a család az szent. Szeretnek saját kézzel alkotni, lérehozni valamit, sokan közülük művészeti szakirányt választanak hivatásként. Nem csoda, hogy a legtöbb szobrász, grafikus és dizájner szürke szemű emberek.

szürkeszeműek jellemzői tulajdonsága szürkeszem jelentése szürkeszemű férfi nő

DOMINÁNSAK ÉS URALKODÓK

szemszin-es-belso-tulajdonsagok-jellemzok

Komolyan veszik az életet a szürke szempárral megáldott egyedek, mindenből a maximumot próbálják kihozni, és ezt elvárják társaiktól is. Dominancia és uralkodásvágy az, amit negatív tulajdonságként említhetünk meg náluk, bár nem taposnak el, nem nyomnak el senkit sem a hatalomra kerülés elérése végett. Nagyszerű vezetők, mindig a többség érdekeit nézik. Véleményüket érdemes bármilyen témában kikérni, bölcsességükkel és élettapasztalataikkal hasznos tanácsokkal látják el ismerőseiket.

KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK:

A zöldszeműek szenvedélyesek és misztikusak

A kékszeműek ellenállhatatlanok és érzékenyek

A barnaszeműek magabiztosak és odaadóak

A feketeszeműek egzotikusak és vakmerőek

Ezek a cikkek is érdekesek: 

Ha nem szeretnél lemaradni egyetlen izgalmas bejegyzésünkről sem, akkor iratkozz fel HÍRLEVELÜNK-re vagy lájkolj bennünket FACEBOOK-on, esetleg kövess minket TWITTER-en. 

Tetszett? Tudasd velem, kérlek!

2016. Január 29. Szerző:
Regisztráció

Szeretnél e-mailben értesülni legújabb cikkjeinkről?

Csatlakozz a közösséghez: