A zöldszeműek szenvedélyesek és misztikusak

a-zold-szem-jelentese

A szem a lélek tükre – szokták mondani. Valóban, igencsak meghatározó szerepe van egy szempárnak, amikor valakinek az arcát böngésszük. Ha boldog az illető, a szemei is mosolyognak, ha viszont bánatos, az szintén egyből meglátszik a tekintetén. Egyes kutatók és pszichológusok tanulmányai szerint a szem színe és a személyiség között meghatározó összefüggés figyelhető meg, viselkedésünk és egyes tulajdonságaink már előre kiolvashatóak a látószervünkből.

zold-szemuek-jellemzoi

Tény, hogy a zöld szempár nagyon különleges, mivel ez a legritkább a világon, a Föld teljes népességének csupán a 2 %-a büszkélkedhet vele. A becslések szerint jelenleg 7 milliárd ember él a Földön. Ha jól megy a matek, könnyen kiszámolható, hogy ebből kb. 140 millió embernek van zöld szeme. Érdekes megállapítás az is, hogy sokkal több nő tudhatja magáénak eme csábos szemszínt, mint férfi. Mégis mire számíthatunk a zöld szemű emberektől? Erre íme, itt a válasz:

zöldszeműek jellemzői tulajdonságai zöld szem jelentése zöld szemű férfiak nők

ÉLÉNKEK ÉS ENERGIKUSAK

a-zoldszemu-emberek-szeretik-az-eletet

A legtöbb zöld szemű egyén rendkívül élénk és vidám. Imádják az életet, és igyekeznek élvezni annak minden egyes pillanatát. Ez az életöröm tükröződik a választásukban, az érdeklődésükön és az ízlésükön. Szeretik a kihívásokat, a kalandokat, a nem hétköznapi dolgokat. Lelkedésük és energiájuk tökéletes kombinációja eredményezi azt, hogy szeretik az embereket és az emberek szintén szeretik őket. Jelenlétükben megtelik a környezet energiával, belső kisugárzásukkal akaratlanul is gyakran kerülnek a figyelem központjába.

zöldszeműek jellemzői tulajdonságai zöld szem jelentése zöld szemű férfiak nők

INTELLIGENSEK

az-intelligencia-osszefuggese-a-szem-szinevel

A zöldszeműek általában nagyon intelligens emberek, jó vezetők és szónokok. Képesek a komoly koncentrációt igénylő feladatok megoldására nagyon zavaró környezetben is. Többnyire szellemi foglalkozásúak, magas értelmi szintjük, sokrétű tehetségük és borotvaéles elméjük az, ami lehetővé teszi, hogy megállják a helyüket minden egyes élethelyzetben. Másképpen gondolkodnak, mint az átlag, és gyorsabban tanulnak illetve dolgoznak fel egyes információkat. Racionálitás jellemzi őket, de emellett rendkívül érzékenyek is tudnak lenni. Nyitottak, okosak, és tudják, hogyan használják ki hatékonyan a bennük rejlő képességeket.

zöldszeműek jellemzői tulajdonságai zöld szem jelentése zöld szemű férfiak nők

ÚJÍTÓK ÉS KREATÍVAK

a-kreativitas-es-a-zold-szem

A zöld szemű emberek nagy valószínűséggel velükszületett tehetséggel és kreativítással jönnek a világra. Ők talán sokkal innovatívabbak kollégáiknál és barátaiknál, ez az egyik oka annak, hogy sokan irígylik őket. Kétségkívül intelligensek, de a legjobb dolog az, ahogyan intelligenciájukat a kreativitásuk által a mindennapi életben kamatoztatni képesek. Náluk mindig megtapasztalhatjuk a bizonyítás nagyon újszerű megközelítését. Gondolataik kifejezésében, ötleteikben és érzelmeikben képesek felülmúlni a többieket, ezért sokszor sikeresek a klasszikus művészet egyes területein.

zöldszeműek jellemzői tulajdonságai zöld szem jelentése zöld szemű férfiak nők

SZENVEDÉLYES SZERETŐK

szenvedelyes-szeretok-a-zoldszemuek

A zöldszeműekről azt tartják, hogy nagyon szenvedélyesek a szerelemben egy párkapcsolat során. Értékelik a kölcsönös bizalmat, a hűséget és a romantikát. A tűz, amely bennük ég, a vad vágyakozás, valamint a teljes odaadás nagyon kívánatossá tudja őket tenni az ellenkező neműek számára. Partnereik szerencsésnek vallhatják magukat, mivel szinte sosem vagy csak nagyon kivételes esetben lépnek félre. Szexisek, vágykeltőek, vadak, azonban hosszútávú kapcsolatokban érzik csak jól magukat, nem híveik az egyéjszakás kalandoknak.

zöldszeműek jellemzői tulajdonságai zöld szem jelentése zöld szemű férfiak nők

KÍVÁNCSI TERMÉSZETŰEK

zold-szemu-emberek-tulajdonsagai

A zöld szemmel rendelkezők kíváncsi természetűek, azonban nem negatív értelemben, hanem inkább nyitottak, befogadóak, lépést tartanak a korral, a modernizációs eseményekkel. Új dolgokat tanulnak, legyen szó akár egy szoftverről, egy új receptről vagy utazásról. Nyitott szemmel járnak a világban, és ők azok, akik nem szégyellnek kérdezni, ha új információra van szükségük. Ezáltan igencsak naprakészek a világegyetem ügyeit illetően, könnyen eligazodnak bizonyos élethelyzetekben. Szeretnek tanulni, sokszor több idegen nyelvet is elsajátítanak.

zöldszeműek jellemzői tulajdonságai zöld szem jelentése zöld szemű férfiak nők

MISZTIKUSAK ÉS VONZÓAK

misztikus-varazslatos-zold-szemek

A zöld szempárhoz általában misztikum, és vonzó, karizmatikus személyiség kapcsolható, rengeteg rejtély kering körülöttük. Talán ezért társítanak zöld szemeket a legtöbb természetfeletti karakterhez, mint például a boszorkákhoz, vámpírokhoz, sellőkhöz, de a fekete macskákhoz is. Kiszámíthatatlanságuk és titokzatosságuk vonzóvá teszik őket. Önfejűek és öntörvényűek, nincs szükségük senki jóváhagyására tetteik kivitelezéséhez. Ellentmondásosak és egyediek, sokszor követhetetlenek. Szemük színe pajkosságot, játékosságot és fondorlatosságot tükröz, de emellett gondolatoktól, értelemtől csillog. Humorosak, vonzóak és bájosak.

zöldszeműek jellemzői tulajdonságai zöld szem jelentése zöld szemű férfiak nők

FÉLTÉKENYEK

feltekenysegi-jelenet

A zöldszeműek talán legcsúnyább rossz tulajdonsága a féltékenység. Sokan irígylik őket, de ők mégis képesek féltékenyek lenni, a megszerzett, mély szerelem elvesztésének a félelme miatt. Önuralmuk labilis, könnyen megsértődnek, és igen haragtartóak, úgyhogy csak óvatosan a zöldszeműek érzelmi világát illetően! Nehezen leplezik negatív érzéseiket, a körülöttük lévő emberek szinte mindig észreveszik féltékenységüket. Van úgy, hogy ok nélkül jelenetet rendeznek. Értik a humort, de hacsak nem komolyak a szándékaink, a szerelem terén ne szórakozzunk egy zöld szemű hölggyel vagy úrral!

KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK:

A kékszeműek ellenállhatatlanok és érzékenyek

A barnaszeműek magabiztosak és odaadóak

A feketeszeműek egzotikusak és vakmerőek

A szürkeszeműek megfontoltak és szentimentálisak

Ezek a cikkek is érdekesek: 

Ha nem szeretnél lemaradni egyetlen izgalmas bejegyzésünkről sem, akkor iratkozz fel HÍRLEVELÜNK-re vagy lájkolj bennünket FACEBOOK-on, esetleg kövess minket TWITTER-en. 

Tetszett? Tudasd velem, kérlek!

2016. Január 25. Szerző:
Regisztráció

Szeretnél e-mailben értesülni legújabb cikkjeinkről?

Csatlakozz a közösséghez: