Az 50 legszebb szerelmes idézet Valentin napra egy helyen

02-szerelmes-idezetek-romantikus-ajandekok

Egyszer csak azon kaptam magam, hogy fülig szerelmes vagyok belé, és ettől kezdve valahogy kerekebb lett számomra a világ. Szebbnek láttam a napsütést, illatosabbnak éreztem az esőt, boldogabb voltam attól, hogy élek, és hogy az ő közelében lehetek. A valóságban a szerelem ezerszer szebb és jobb, mint valaha hittem. A szív dübörög, a lélek ujjong, a test ünneplőbe öltözik, hogy a legszebb formáját nyújtsa, és amikor egymás karjaiba olvadunk, megszűnik létezni a világmindenség…

A. O. Esther

# 01

A szerelem a bizonyosság érzése, amikor ráébredsz, hogy a másik feled nélkül nem tudsz, és nem is akarsz élni. Amikor találkozol valakivel, és a szíved kiugrik a helyéről. Fürödni akarsz a tekintetében, és elolvadni a szeretetében. Az érintése, az illata, a hangja, a nevetése után sóvárogsz, és minden percet vele akarsz tölteni. Aggódsz érte, ha nincs veled, és ha baja esik… nos, abba te is belehalsz.

A. O. Esther

# 02

A bimbózó szerelemnek álmokra van szüksége. Álomból ébredésekre, gondolatokra, melyeket az első pillanatokban nem tudunk hova tenni. Távolságra, messzeségre, mely eltűnik, mikor felidézzük magunkban a másik vonásait.

Riikka Pulkkinen

# 03

Csak azok a kapcsolatok lesznek erősek, mélyek és szeretetteljesek, ahol mindkét fél a másikat teszi első helyre.

Richard Templar

# 04

Titokzatos az igaz szerelem lángja. Lidércfényként lobogva táncol a gyönyör tündérországában, kohóként morajlik, és nagyon gyakran féltékenységből táplálkozik.

Theodore Dreiser

# 05

A szerelmes ember nem csak a partnerébe szeret bele, hanem az egész világba, és azzal kapcsolatos nézeteit is az érzelem szövi át.

Norman Doidge

# 06

Szeretünk szerelmesnek lenni, nem csupán azért, mert ilyenkor könnyebb boldognak érezni magunkat, hanem azért is, mert boldogtalannak lenni is nehezebb.

Norman Doidge

# 07

A szerelem soha nem sejtett erőket szabadít fel, és új energiával tölti fel az embert. Olyan sok örömet ad, hogy függővé lehet válni tőle.

Alfons Vansteenwegen

# 08

A szerelem hevében sokan úgy érzik magukat, mintha a “hetedik mennyországban” lennének, és ilyenkor teljesen közömbös számukra, hogy hol is van az a mennyország.

Lutz Van Dijk

# 09

Ha valakit szeretsz, olyannak látod, akár egy angyalt. A mosolya bearanyozza a napod. Ez az érzés semmihez se fogható.

Youn In-Wan

# 10

03-a-legjobb-legszebb-idezetek-valentin-napra

valentin napi versek szerelmes idézetek férfiaknak nőknek romantikus idézetek valentin napra

A szerelem olyan, mint egy gyönyörű virág, amit talán nem érinthetek, de aminek az illata a kertet mindenképpen az öröm helyévé varázsolja.

Helen Keller

# 11

Egy boldog pár egymásnak szóló mosolyát senki más nem értheti rajtuk kívül.

Pam Brown

# 12

Szeretni valakit, aki szeret téged… Imádott lénynek lenni, akit a másik istenít, mindez túllépi az emberi boldogság határát: lopott tűz a mennyországból.

Delphine De Girardin

# 13

Mégiscsak a szerelem első korszaka a legszebb pillanat, amikor minden találkozásból, minden szempillantásból viszünk haza valami újat, hogy örüljünk neki.

Sören Kierkegaard

# 14

A szerelem a szenvedélyek közül a legfélelmetesebb és egyben a leginkább nagylelkű: az egyetlen, amely valaki más boldogságáról szövöget álmokat.

Alphonse Karr

# 15

A szerelem olyan, mint egy folyó. Új utat vág magának, ha akadályba ütközik.

A semmi közepén c. film

# 16

A szerelem nem arról szól, hogy az ember akarja a másikat. Sokkal csábítóbb, ha téged akarnak.

Jodi Lynn Picoult

# 17

Amikor szerelmes az ember, az olyan, mintha a szíve életre csókolná a testét.

Iselin C. Hermann

# 18

A szerelem az édenkert levegőjének mennyei lehelete.

Victor Hugo

# 19

Aki a szerelemben óvatos, lehet, hogy sohasem lesz igazán boldog.

Müller Péter

# 20

04-szerelmes-idezetek-ferfiaknak-versek-romantika-szerelem

valentin napi versek szerelmes idézetek férfiaknak nőknek romantikus idézetek valentin napra

Van egy különleges találkozás. Minden másnál több, szebb, értékesebb. Semmihez sem mérhető, semmivel sem mérhető. Talán csak csodákkal. Mert a legszebb dolog a világon, ha találkozol valakivel, akivel egy a lelked. Mert ebből a találkozásból csodák születnek.

Csitáry-Hock Tamás

# 21

A szerelem a “mennyország szemüvege” még a pokolban is.

Paeli Suutari

# 22

A szerelem mindent legyőz. De a szerelem egymaga nem győzhet le semmit. Minket használ fel eszközül, hogy a nevében győzedelmeskedjünk.

David Levithan

# 23

A szerelem abban a pillanatban született meg, amikor az EGY kettévált, és rájött mindkettő, hogy a másik nélkül nem tud élni.

Müller Péter

# 24

A szerelem nem egy, hanem az egyetlen lehetőség, hogy boldogok legyünk.

Francoise Sagan

# 25

A legmélyebb és legigazibb vágy annak a vágya, hogy közel kerüljünk valakihez.

Paulo Coelho

# 26

Szeretni nem annyit jelent, mint egymás szemébe nézni, hanem azt jelenti: együtt nézni ugyanabba az irányba.

Antoine de Saint-Exupéry

# 27

A legfontosabb találkozásokat a lelkek előre megbeszélik egymással, amikor a testek még nem is látták egymást.

Paulo Coelho

# 28

Az életnek csak akkor van értelme, ha van kivel megosztani az érzéseinket.

Paulo Coelho

# 29

Az ember azért szeret, mert szeret. Nem kell hozzá semmi indok.

Paulo Coelho

# 30

05-valentin-napi-szerelmes-versek-idezetek-romantikus-szerelem

valentin napi versek szerelmes idézetek férfiaknak nőknek romantikus idézetek valentin napra

A távollét szerelmesek közt úgy hat, mint a szél a tűzre: a kis szerelmet eloltja, a nagyot tűzvésszé növeli.

Füst Milán

# 31

Egy kapcsolat igazi próbája, hogy bár nem értünk egyet, nem eresztjük el egymás kezét.

Alexandra Penney

# 32

A pokolban is lehet boldog az ember, ha együtt lehet azzal, akit szeret.

Wass Albert

# 33

A szerelem nem a másik emberben van, hanem bennünk. Mi ébresztjük föl magunkban. De ahhoz, hogy fölébreszthessük, szükségünk van a másikra.

Paulo Coelho

# 34

Mi a különbség a szeretet és a szerelem között? Nem tudsz olyan közel lenni hozzám, hogy ne hiányoznál szüntelenül. Ez csak a szerelemben van.

Müller Péter

# 35

A szerelem vad erő. Ha meg akarjuk zabolázni, elpusztít. Ha börtönbe akarjuk zárni, a rabszolgájává tesz. Ha meg akarjuk érteni, cserbenhagy és összezavar.

Paulo Coelho

# 36

Nem azért szeret az ember valakit, mert az tökéletes. Annak ellenére szereti, hogy nem az.

Jodi Lynn Picoult

# 37

Akiket szeretünk, azoknak majdnem mindig nagyobb hatalma van rajtunk, mint magunknak.

Francois de La Rochefoucauld

# 38

Ha szeretsz valakit, az a valaki szomorúvá tehet téged, néha még magányossá is. De olyan boldoggá is, amilyen még nem voltál.

Fruits basket c. film

# 39

Ha szeretni akarsz valakit, szeresd itt és most. Szeresd! Mert senki nem tudja, mi történik a következő pillanatban.

Tara Brand

# 40

01-valentin-napi-versek-idezetek-ferfiaknak-noknek

valentin napi versek szerelmes idézetek férfiaknak nőknek romantikus idézetek valentin napra

Szeretni valakit nemcsak a saját boldogságodról szól. Akarnod kell, hogy ő boldogabb legyen nálad.

Tarryn Fisher

# 41

Nem az számít, hogy egy hatalmas óceán partján gyönyörködsz a naplementében, vagy lopott perceidben egy pici tó kacsáit nézed. Csak az számít, ül-e melletted valaki.

Csitáry-Hock Tamás

# 42

Sosem megfelelő a hely és az időpont az igaz szerelemre. Véletlenül történik, egy szívdobbanás alatt, egyetlen felvillanással, egy lüktető pillanatban.

Sarah Dessen

# 43

Amikor vele vagy, minden értelmet nyer. A szíved kalapál, mellette az vagy, aki lenni szeretnél, nem pedig az, aki tényleg vagy. És a gondolat, hogy nélküle éld le az életed, nemcsak kibírhatatlan, hanem elképzelhetetlen.

Szerelem kölcsönbe c. film

# 44

Amikor az ember találkozik azzal, akinek közelségétől az első pillanattól kezdve hevesebben kezd verni a szíve, akinek a hangja zeneszó a számára, akiért meg tudna halni, s tőle elválni akár csak egyetlen napra is kín, az az igazi szerelem.

Sidney Lawrence

# 45

Számtalan szép ember él a világon, milliók, akikbe beleszerethetsz. De olyan, akinek a szája tökéletesen illik a tiedhez, csak egy létezik.

Tony Parsons

# 46

Lelki társ az, akivel legnagyobb örömünket és legbenső félelmeinket is megoszthatjuk, akinek legsúlyosabb bűneinket és javíthatatlan hibáinkat is bevallhatjuk, aki által legnagyobb reményeinket és talán megfogalmazhatatlan álmainkat is tisztázhatjuk.

Edward C. Sellener

# 47

Ha csak egyszer tiszta szívedből mondod: “szeretlek”, ez többet ér, mintha százszor elismétled: “örökké hű leszek hozzád”. Ebben az egy szóban, ebben az érzésben minden hűség benne van. Ez az érzés kényszerít hűségre. Örök hűségre.

Csitáry-Hock Tamás

# 48

A szerelem olyan, mint a kábítószer. Először eufóriába esel, és teljesen átadod magad az érzésnek. Aztán másnap többet akarsz. Még nem váltál függővé, de annyira jólesett az az érzés, hogy azt hiszed, ura tudsz maradni a helyzetnek. Ha két percre eszedbe jut a szeretett lény, hát három órára elfelejted. De aztán szép lassan rászoksz, és teljesen függővé válsz. Ekkor már három óráig gondolsz rá, és csak két percre tudod elfelejteni. Ha nincs a közeledben, ugyanolyan rosszul érzed magad, mint a drogos, aki nem kapta meg az adagját. És ahogy a drogos képes lopni és megalázni magát, hogy megkapja, amire szüksége van, te is bármit hajlandó volnál megtenni a szerelmedért.

Paulo Coelho

# 49

Mert ha vidám vagy, meg akarom kétszerezni vidámságodat; ha bús vagy, akkor meg akarom felezni veled a bánatot és így öröm lesz az néked, mélyebb az örömnél. És ha jól érzed magad, mulatsággal és változatossággal fogom üdíteni lelkedet; ha pedig beteg vagy, ápolni foglak; és ha fáradt vagy, a keblem lesz majd alvópárnád, hol nyughatol – s éjjel és nappal a lelkem a lelkeddel lesz és karom ölelni fog. És ha nem kívánsz, távol leszek; és ha ismét akarsz, ott leszek nálad. És ha előtted halok meg, úgy rendjén van és le kell mondanod rólam – ám ha te hagysz engem itt hátra, akkor követni foglak a máglya tüzén keresztül, mert nem akarok nélküled élni egyetlen napot sem.

Francis William Bain

# 50

Ezek a cikkek is érdekesek: 

Ha nem szeretnél lemaradni egyetlen izgalmas bejegyzésünkről sem, akkor iratkozz fel HÍRLEVELÜNK-re vagy lájkolj bennünket FACEBOOK-on, esetleg kövess minket TWITTER-en. 

Tetszett? Tudasd velem, kérlek!

2016. Február 13. Szerző:
Regisztráció

Szeretnél e-mailben értesülni legújabb cikkjeinkről?

Csatlakozz a közösséghez: