Erotika ízlésesen: a testfestés mint ősi művészet

testfestes-kepek+18

Van úgy, hogy elkísérjük a párunkat egy-egy autós illetve motoros kiállításra, és ott a járműveken kívül irígykedve megcsodálhatjuk a tökéletes alakú testfestett hostess lányokat is. Persze a legtöbb férfi ott lófrál, ahol ezek a gyönyörű fiatal hölgyek álldogálnak, mert hát ők fel is vannak öltözve meg nem is. Úgy, mint Mátyás király esete az egyszerű paraszt leánnyal: úton jött meg nem is, hozott ajándékot meg nem is, meztelen volt meg nem is…

testfestés képek +18 művészet festmény erotika

A TESTFESTÉS TÖRTÉNETE

testfestes-kepek+18-muveszet-festmeny-erotika

A testfestés, mint testdíszítő művészet, eltérően a tetoválástól és a piercingtől, nem maradandó. Általában festékszóróval és ecsettel készítik, és a mű bonyolultságától függően akár több órahosszába is telhet az elkészülte. Tartóssága viszont csak pár nap. Egyik irányzata, amikor a festés kizárólag az arcra irányul. Története 3 nagy korszakra osztható, kialakulása az ember Földön való megjelenésésével egyidős.

testfestés képek +18 művészet festmény erotika

RITUÁLIS TESTFESTÉS

testfestes-kepek+18-muveszet-festmeny-erotika

Minden nagyobb társadalom kezdeti kialakulásakor megfigyelhető volt a rituális testfestészet. A legkorábbi közösségekben, amelyekről tudomásunk van, mind-mind jelen volt. A legtöbb kultúrában bizonyos életeseményekhez volt köthető, mint például születés, serdülőkor, házasság, halál. A testfestés mellett természetesen már ekkor megjelentek a kölönböző testékszerek, tetoválások, és tollak használata is. Milyen furcsa, hogy az ember az egyetlen olyan élőlény, amely képes más tollával ékeskedni…

testfestes-kepek+18-muveszet-festmeny-erotika

A testművészet a származás, a pozíció, a hatalom jelképe volt, tulajdonképpen az illető „személyi igazolványa”, ezenkívül megvédett a gonosz erőktől, bátorságot és szépséget tükrözött, összekötött az állatok és a föld szellemeivel, és mindezek mellett a termékenység jelképe is. A szertartások ősi formája még ma is megtalálható egyes őslakosok körében Ausztráliában, Új-Zélandon, a csendes-óceáni szigeteken, Afrika egyes részein, Indiában, Japánban.

testfestés képek +18 művészet festmény erotika

1960 – 1980 EGY ÚJ MŰVÉSZETI FORMA SZÜLETÉSE

testfestes-kepek+18-muveszet-festmeny-erotika

Nagy változások történtek a művészetben a válság idején. Abban az időben a művészek új kifejezés formákat kerestek, olyanokat, amelyek provokálóak és megdöbbentőek. Figyelemfelkeltésre volt szükségük ahhoz, hogy közölni tudják üzeneteiket. Két fő irányvonal alakult ki: az egyik a Fluxus ihlette „Történések pillanata” követői, a másik pedig Veruschka és rajongó tábora.

testfestes-kepek+18-muveszet-festmeny-erotika

Fluxus munkáiban a szexuális szabadság tükröződött, mely csupán egy része, de nem végeredménye a művészeti munkának. Veruschka műveinél tanúi lehetünk a gyönyörű átalakulásnak, ahol a test egybeolvad a környezetével és a természet részévé válik. Az emberi test így alakul simán egy egyszerű tárggyá.

testfestés képek +18 művészet festmény erotika

KORTÁRS TESTFESTÉSZET 1980 UTÁN

testfestes-kepek+18-muveszet-festmeny-erotika

Ide tartoznak a képzőművészeti, a divat, a hirdető és kereskedelmi testfestések, bemutatók, előadások. Itt központban az erotika, a nőiesség kiemelése áll, már korábbról is ismert az a tény, hogy egy szép nő bájaival bármikor bármit eladhatunk. Íme erre a bizonyíték:

Ezek a cikkek is érdekesek: 

Ha nem szeretnél lemaradni egyetlen izgalmas bejegyzésünkről sem, akkor iratkozz fel HÍRLEVELÜNK-re vagy lájkolj bennünket FACEBOOK-on, esetleg kövess minket TWITTER-en. 

Tetszett? Tudasd velem, kérlek!

2016. Január 20. Szerző:
Regisztráció

Szeretnél e-mailben értesülni legújabb cikkjeinkről?

Csatlakozz a közösséghez: