Hogyan mondd szavak nélkül, hogy „szeretlek”?

szerelem-romantika-valentin-napi-programok

Ez a hónap, a február, ez valahogy szerelmesebb, érzelgősebb, mint a többi. Tudom, nem csak akkor lehet szeretni valakit, amikor Valentin nap van, de ilyenkor mégis figyelmesebbek vagyunk a társunkkal.

Nemrégiben egy repülőút alkalmával a kedvesem és én úgy kaptunk ülőhelyet, hogy egymás mellett ültünk, de nem közvetlenül, mivel a közlekedőfolyosó elválasztott bennünket. A drágám folyamatosan rám figyelt, és kérdezősködött: „Megkóstolod a szendvicsemet?” „Kérjek neked vizet?” „Nem fázol?” Aztán egyszercsak átnyúlt felém, és a vállamra tette a kezét, csak azért, hogy érezzen. Az út végén a mellettem ülő nő megjegyezte: „A párja nagyon szereti magát!” „Tudom” – vágtam rá mosolyogva.

Szavak nélkül kimutatni az érzéseket talán sokkal, de sokkal meghatóbb, mint egy egyszerű „szeretlek”-kel. A mindennapi tevékenységek közepette éreztethetjük a szeretetünket kedves gesztusokkal, nagylelkűséggel, odafigyeléssel. Vannak, akik nem a szavak embere, nekik talán még jól is jön ez a pár tipp, hogy hogyan fejezzük ki szerelmünket szavak nélkül:

szeretlek-szavak-nelkul-szerelmes-uzenetek-valentinnapra

párkapcsolat párkapcsolati tanácsok valentinnapi ajándék ötletek valentin napi idézetek szerelem

# 01

Vannak dolgok, amelyeket egyikőtök sem akar megcsinálni. Pedig valakinek fel kell hívni a vízvezeték-szerelőt, be kell menni a bankba és kideríteni, mi az az extra díj a bankkártyára terhelve, ki kell találni, hogy mi okozhat ilyen bűzt a hűtőben. Ajánlkozz fel, légy te a mártír, aki megoldja a „nemszeretem” dolgokat.

# 02

Ne zsörtölődj a kedveseddel! Mindannyian elfelejtünk, elvesztünk vagy elrontunk valamit. Miért kell ezt örökké a fejéhez vágni? Hidd el, ő is kellemetlenül érzi a szituációt, amikor elmegy tejért, kenyérért és sóért a boltba, de a só valahogy elmarad.

# 03

Flörtölj! Akár régóta vagytok együtt, akár csak pár hónapja, netalán tán 2 hete, a flört, az udvarlás az egy olyan nélkülözhetetlen kelléke a párkapcsolatnak, amely növeli a párod önbizalmát. Tudasd vele, hogy mennyire kívánatos és szexi, dobd fel a napját egy kedves megjegyzéssel.

valentin-nap-unneplese-romantikus-uzenetek

párkapcsolat párkapcsolati tanácsok valentinnapi ajándék ötletek valentin napi idézetek szerelem

# 04

Légy türelmes! Persze néha egyszerűbb lenne csak úgy nekiesni és megtudakolni, hogy „Mégis mi a fene tartott ilyen sokáig??” Azonban a türelem, a kiegyensúlyozottság és a bizalom alapvető pillérjei egy boldog párkapcsolatnak. Ne támadj rá, és ne vádold őt jogtalanul!

# 05

Figyelj rá! Ne próbálj meg szelektálni, hogy neked mi a lényeges és mi a nem, ha egy pár vagytok, az ő érdekei legyenek a tiéd is. Lehessen rád számítani, légy ott időben, ha meg kell jelenni, segíts neki olyan dolgokban, amit ő egyedül nem tud megoldani. Legyen ő a legfontosabb személy az életedben!

# 06

Lépjetek azon túl, hogy meghatározott feladatokat szabtok ki egymásnak. Még ha úgy is egyeztetek meg, hogy a takarítás az ő felelőssége, bizony te is elmosogathatsz néha, még akkor is, ha nem a te kávéscsészéd áll piszkosan két napja a mosogatóban, hanem az övé.

valentin-napi-ajandekok-otletek

párkapcsolat párkapcsolati tanácsok valentinnapi ajándék ötletek valentin napi idézetek szerelem

# 07

Ismerd fel és ismerd el a partnered szeretetteljes cselekedeteit. Azok a legboldogabb kapcsolatok, ahol a párok észreveszik és értékelik párjuk erőfeszítéseit. Egy hálás mosoly vagy egy „köszönöm” csodákra képes, és ösztökélő hatással bír.

# 08

Hagyj elég benzint a kocsiban, elegendő melegvizet a zuhanyozáshoz, és elégséges tejet a tejeskávéhoz. Ne légy önző! Ha valami fogyóban van, spórolj vele, hogy neki is jusson, vagy szerezz be belőle még több mennyiséget, minél hamarabb.

# 09

Készíts meglepetés vacsorát! Nem kell Jamie Oliver-nek lenned és nem kell, hogy elkápráztasd a konyhaművészeteddel. Valószínűleg nem is vágyik arra, különben egy szakáccsal élne együtt. Bármilyen egyszerű étel megteszi, amibe beleteszed a szívedet és a lelkedet.

szerelmes-idezetek-valentin-napra

párkapcsolat párkapcsolati tanácsok valentinnapi ajándék ötletek valentin napi idézetek szerelem

# 10

Öleld át, csókold meg, mosolyogj rá! Ne hagyd, hogy kihűljön a kapcsolatotok!

# 11

Adj neki egy kis saját mozgásteret, szabadságot. Hagyd, hogy egyedül vagy egy baráttal menjen futni, hagyd, hogy nézze a Bajnokok Ligáját, hagyd, hogy elmélyedjen teljesen egy könyvben. Amíg ő elvan magával, te is kitalálhatsz magadnak egyéni vagy barátos programot.

# 12

Tudasd vele, hogy gondolsz rá. Ő el van foglalva a munkájával, te el vagy foglalva a tiéddel egész nap, de senki sem lehet annyira elfoglalt a nap 24 órájában, hogy ne legyen fél perce sms-ben egy smiley-t vagy egy szívecskét küldeni.

parkapcsolati-tanacsok-jotanacsok

párkapcsolat párkapcsolati tanácsok valentinnapi ajándék ötletek valentin napi idézetek szerelem

# 13

Ha összekaptatok valamin, légy te az első, aki kezdeményezi a kibékülést. Ne gondold még csak egy percre sem, hogy ez azt jelentené, hogy bevallod, ez mind a te hibád. Bátorság és kedvesség kell az első lépés megtételéhez, bármi is legyen a nézeteltérés forrása.

# 14

Ismerd el a kedvesed! Mondd el neki, hogy milyen tehetséges, okos, szerető, gondoskodó. Milyen türelmes a gyerekekkel, milyen jó anya vagy apa. Ő süti a világ legjobb almás pitéjét. Bizonyosodj meg róla, hogy eljut hozzá a rejtett üzeneted, az hogy te őt szereted, tiszteled és becsülöd.

# 15

Ne feledd, hogy az élet rövid! Ne pazarold hát az idődet haragtartásra, ne összpontosíts kicsinyes dolgokra, amelyek tulajdonképpen lényegtelenek. Szeress, hisz ez az élet egyik legszebb ajándéka, az élet értelme maga!

Ezek a cikkek is érdekesek: 

Ha nem szeretnél lemaradni egyetlen izgalmas bejegyzésünkről sem, akkor iratkozz fel HÍRLEVELÜNK-re vagy lájkolj bennünket FACEBOOK-on, esetleg kövess minket TWITTER-en. 

Tetszett? Tudasd velem, kérlek!

2016. Február 11. Szerző:
Regisztráció

Szeretnél e-mailben értesülni legújabb cikkjeinkről?

Csatlakozz a közösséghez: