Így készíts álomszép adventi koszorút otthon

adventi-koszoru-keszitese-hazilag

Ma, november 27-én kell meggyújtanunk csodás adventi koszorúnk első gyertyáját. Az adventi koszorú a karácsonyvárás egyik jelképe, a karácsony örömteli pillanatainak a közeledtét számolhatjuk vissza a gyertyák vasárnaponkénti meggyújtásával.

Még nem késő, hogy házilag készítsd el a koszorút, lenyűgözve egy gyönyörű sajátkezű alkotással családtagjaidat és barátaidat. A feladat rendkívül egyszerű, de nem muszáj mindent lépésről lépésre követned, nyugodtan vidd bele a fantáziádat és a kreativitásodat.

KOSZORÚALAP

csinalj-kulonleges-koszorut-adventra

A szalmakoszorút bármelyik virágárusnál beszerezheted és OBI-ban, Praktikerben is vásárolható. Fenyőágakból köss kis csokrokat, amiket U alakra hajlított dróttal rögzíts a szalmaalaphoz. Úgy helyezd őket az alapra, hogy az előző csokor végét mindig fedjék. Kívülre és belülre is tégy belőlük, a cél az, hogy ne látszódjon ki a szalma.

GYERTYÁK

hagyomanyos-adventi-gyertyak

Ha kész vagy a fenyőágakkal, már jöhet is a díszítés. A gyertyákkal érdemes kezdeni, és fontos, hogy minél stabilabban rögzítsd őket a koszorúhoz. Ha hagyományos adventra készülsz, akkor három lila és egy rózsaszín gyertyát kell felhasználnod, de ha inkább a modern változat mellett voksolsz, akkor nyugodtan válassz olyan színt, amilyen csak tetszik. Lehetnek hosszúak és vékonyak vagy pedig rövidek és tömzsik a gyertyák, teljesen a te ízlésedre van bízva.

hogyan-keszits-adventi-koszorut

Gyertyatüskékre szúrd a gyertyáidat, ha ez nincs, akkor párcentis darabokat vágj le egy drótból. A drót egyik végét tartsd nyílt láng fölé, és amikor kellően felforrósodott, egy határozott mozdulattal szúrj mindegyik gyertya aljába 2 db-ot. Ezután illeszd őket a koszorúba. Rakhatod őket körbe egyenlő távolságra egymástól, vagy 2-2 együtt, vagy akár három gyertya egy csoportban, a negyedik pedig szemben velük.

DÍSZÍTÉS

A gyertyák aljába köss egy-egy szép szalagot, lehet fényes, csillogó, csillámos is. Ezután kell elővenned a ragasztópisztolyodat és igazándiból a fantáziádat. Tulajdonképpen bármit ráragaszthatsz a koszorúdra, ami csak tetszik, az adventi koszorúnál még a giccsnek is van helye. Legtöbbször karácsonyfa gömböket, terméseket (makk, gesztenye, dió, mogyoró) és tobozokat szoktak rátenni, de láttunk már parafa dugóból, pattogtatott kukoricából, szárazbabból és kockacukorból készült különleges darabokat is.

Végezetül szórd meg a koszorúdat csillámporral, ettől lámpafényben szívet melengetően csillog majd, így hozzásegít a karácsonyi hangulat megteremtésében. Inspirációként hadd mutassunk néhány igazán különleges gyönyörű adventi koszorút. Kellemes alkotómunkát kívánunk!

Ezek a cikkek is érdekesek: 

Ha nem szeretnél lemaradni egyetlen izgalmas bejegyzésünkről sem, akkor iratkozz fel HÍRLEVELÜNK-re vagy lájkolj bennünket FACEBOOK-on, esetleg kövess minket TWITTER-en. 

Tetszett? Tudasd velem, kérlek!

2016. November 26. Szerző:
Regisztráció

Szeretnél e-mailben értesülni legújabb cikkjeinkről?

Csatlakozz a közösséghez: