Káprázatos karácsonyfa díszítési ötletek

karacsonyfa-diszitesi-otletek

A meseszép díszekkel és fényekkel díszített fenyők már sok-sok éve a karácsonyi ünnepségek részei. Azonban jóval azelőtt, hogy Jézus megszületett volna, az örökzöld növények fontos szerepet játszottak az emberek életében. Az ókori egyiptomiak, kínaiak és héberek az örök élet és a termékenység szimbólumának tartották a fenyőfákat. Amikor az európaiak keresztények lettek, megtartották az örökzöld imádatot, és hagyománnyá nőtte ki magát a karácsonyfa állítása. Hamarosan itt az ideje az otthoni karácsonyfa díszítésnek, ha szeretnél eltérni a tradícionálisan szaloncukor alatt roskadó zsúfolt fától, bátran meríts ezekből a káprázatos karácsonyfa díszítési ötletekből:

# 01 HÓPELYHES KARÁCSONYFA

Hófehér hópelyhek, hóemberkék, jégkorcsolya díszíti ezt a fennséges fát, ha esetleg fekete karácsony várna ránk, ezzel vigasztalódhatunk.

# 02 RETRO FA

Ezt a vintage asztalon álló karácsonyfát igazi retro műanyag díszekkel ékesítették fel, találunk rajta télapót, csizmát, bambit, nyalókát.

# 03 CSALÁD ÉS BARÁTOK FÁJA

Az 50-es és a 60-as évek régi dekorációi mellett barátok és családtagok jókívánságai kerültek a karácsonyfára képeslapok formájában.

# 04 CSILINGELŐ CSENGŐ FA

Erre a csodaszép karácsonyfára sok-sok csilingelő csengőt aggattak, a hétágú csillag csúcsdísz pedig vintage papírból készült házilag.

# 05 SZIVÁRVÁNYOS KARÁCSONYFA

Hát nem gyönyörű ez a különleges szivárványos karácsonyfa? A színes díszeket meghatározott sorrendben kell felhelyezni a fára, ez a titka a csodás látványnak.

# 06 KATONÁS KARÁCSONYFA

Egy katonás rendben lévő otthonba nem is illik más, mint egy fehérre festett katonákkal díszített fa. Na, jó, egy-két gömbbel vihetünk egy kis színt az ünnepbe, elvégre karácsony van, nemigaz?

# 07 PIROS-KÉK ÁRADAT

A piros Krisztus vérét szimbolizálja a vallásban, a kék pedig a hitet és a reményt. Szép összeállítás így együtt a kék és a piros színű karácsonyfa díszek.

# 08 PIHE-PUHA RUSZTIKUS FA

Ezt az igazán különleges rusztikus fát baglyokkal, faelemekkel, tobozokkal és fehér műhóval borították be.

# 09 ÉDES OTTHON

Erre a fára házikókat akasztottak a család, az otthon és a szeretet jelképeként. Emellett pár aranyszalag is díszíti a pompás karácsonyfát.

# 10 RUSZTIKUS BÉZS FA

Ennél a karácsonyfánál a természetes elemek alkotják a fő irányvonalat: fadíszek, tobozok, szárazvirágok. Itt nem jellemző a színek kavalkádja, a bész az uralkodó szín.

# 11 FEKETE-FEHÉR FA

Nincs túlbonyolítva ez a karácsonyfa: fekete-fehér csíkos szalagok és fehér illetve ezüst színű díszek adják meg a pompáját.

# 12 TRÓFEA FA

Egy igazi vadásznak el sem tudnék képzelni másmilyen karácsonyfát, mint ez a szarvasokkal ékesített fa. Kétségkívül érdekes és különleges, a csúcsdísz valóban rendhagyó.

# 13 ÜZENET A FÁN

Miért ne hagyhatnánk egy kedves üzenetet a fán? Ez a felirat itt azt hirdeti, hogy „Bébi, hideg van odakinn”, de ennél szívetmelengetőbb, kreatívabb mondanivalót is elhelyezhetnénk.

# 14 AZ IGAZI ÖRÖKZÖLD

Zöldben pompázó karácsonyfa, cserepes zöldnövényekkel körülvéve az igazi természetimádók fája!

# 15 MINIMAL FA

Ez a karácsonyfa nem let túlzsúfolva, ezt elmondhatjuk róla. Pár karácsonyfa izzó, egy-két egyszerű dísz, a minimal stílust kedvelők ideális választása.

# 16 ARANYFA

Ez az aranyban fénylő karácsonyfa gazdagságot és jólétet ígér az újévre. Igazán elegáns, kifinomult ízlés és stílus.

# 17 A HOLD ÉS CSILLAGOK FÁJA

Sajátkészítésű holdakkal és csillagokkal lett feldíszítve ez a lélegzetelállítóan szép karácsonyfa. Kedves kis otthoni project a család minden tagja számára.

# 18 ELEGÁNS LILA

A lila szín eleganciáját és büszkeségét hordja magán az a csodálatos karácsonyfa. Egy lila falú környezetbe más nem is illene.

# 19 VILÁGOSZÖLD TÜNEMÉNY

Lenyűgöző ez a világoszöld színbe öltöztetett karácsonyfa, telis-teli természetes díszítő elemekkel.

# 20 A SZÍNKAVALKÁD FÁJA

Oz, a nagy varázsló jut eszembe erről a lélegzetelállítóan gyönyörű színes fáról, mintha egy mese kellős közepébe cseppentünk volna, amint megpillantjuk.

# 21 MIKULÁS FA

A Mikulás karácsonyfáját otthon valahogy így képzelem el: sok-sok piros-fehér dísszel, csúcsdíszként pedig a tetején a télapó sapkája pihen.

# 22 MIKULÁSVIRÁG FA

Pirosba öltöztetett fényűző karácsonyfa, rajta mikulásvirág díszekkel. Egyszerű, mégis oly elegáns, fennséges ez a fa.

# 23 MŰVIRÁGOS MŰFA

Vannak megrögzött természetvédők, akik elvből nem vesznek élő fenyőt. Végülis a műfenyőt is fel lehet ízlésesen díszíteni, mondjuk például művirágokkal.

# 24 ÜNNEPI SZALAGOS FA

Ez a csodás karácsonyfa szinte ki sem látszódik a sok dekoratív szalag alól, de azért egy-két gömbdísznek talán még akad hely.

Ezek a cikkek is érdekesek: 

Ha nem szeretnél lemaradni egyetlen izgalmas bejegyzésünkről sem, akkor iratkozz fel HÍRLEVELÜNK-re vagy lájkolj bennünket FACEBOOK-on, esetleg kövess minket TWITTER-en. 

Tetszett? Tudasd velem, kérlek!

2016. December 23. Szerző:
Regisztráció

Szeretnél e-mailben értesülni legújabb cikkjeinkről?

Csatlakozz a közösséghez: