Ki hord manapság garbót?

ki hord garbot a celebek kozul

GRETA GARBO

A magas nyakú garbó hagyományosan hosszú ujjú, és csőszerű, visszahajtható “gallérral” rendelkezik. Az ősz beköszöntével az egyik legpraktikusabb ruhadarabunk a hideg időben. Köztudott, hogy egy Greta Garbo nevű svéd származású amerikai színésznőről kapta a nevét, aki gyakran viselte, azonban a ruhadarab eredete nem teljesen tisztázott.

ANGOL BICIKLISTÁK

Egyes források szerint 1890 körül Angliában biciklistáknak készültek nagy mennyiségben garbók, hogy a sport közben ne fázzon a nyakuk.

garbo matroz divatTENGERÉSZ MUNKARUHA

Azonban az első igazi népszerűsítők a tengerészek voltak. A XX. század fordulóján munkaruházatként viselték, hiszen hideg szélben is a fedélzeten kellett lenni, és a sál nem csak hogy útban volt, de akár veszélyes is lehetett!

NOËL COWARD

Mint tudjuk, a tengerészek nagy divatdiktátorok (pl: matrózblúz, trapéznadrág), ám az igazi kiugrást mégis Noël Coward híres drámaíró, rendező, színész és zeneszerző hozta el a garbó számára az 1920-as években: állítólag ő előszeretettel viselte ezt a pulóver fajtát. Általa a garbó a hétköznapi viselet egyik elfogadott elemévé vált. Eleinte csak a férfiak öltözködésében jelent meg, ám hamarosan bekerült a női ruhatárakba is.

PRAKTIKUS

Hát így indult hódító útjára a garbó, és közkedvelt ruhadarab ma is. Praktikus, hiszen pulcsi és sál egyben, emellett kényelmes, könnyen variálható, beilleszthető bármelyik örtözködési stílus szekrényébe, hordhatja férfi, nő, gyerek egyaránt.

CELEBDIVAT

A hírességek körében mostanság újra felkapott divat a magasnyak, akár garbó, akár egyrészes ruha formájában, amely nemcsak a hideg hétköznapokon, hanem a vörös szőnyegen felvonulva is igazán jól tud mutatni.

CELEBEK GARBÓBAN:

Ezek a cikkek is érdekesek: 

Ha nem szeretnél lemaradni egyetlen izgalmas bejegyzésünkről sem, akkor iratkozz fel HÍRLEVELÜNK-re vagy lájkolj bennünket FACEBOOK-on, esetleg kövess minket TWITTER-en. 

Tetszett? Tudasd velem, kérlek!

2015. November 4. Szerző:
Regisztráció

Szeretnél e-mailben értesülni legújabb cikkjeinkről?

Csatlakozz a közösséghez: