Kivel? Hányszor? Miért? – 10 tévhit a hűtlenségről

a-megcsalas-filozofiaja

Egy elkötelezett kapcsolat során óriási kihívást jelent az, amikor az egyik fél a másik háta mögött tesz szert akár érzelmi, akár fizikai viszonyra.

Amikor egy hűtlenség kiderül, mindenféle feltételezések látnak napvilágot arra vonatkozóan, hogy hogyan és miért is történhetett ez meg.

Olyan kultúrában élünk, ahol a titkolózás és a megcsalás sajnos már majdnem mindennapos dolognak számít, azonban mégis rengeteg tévhit kering e téma közül. Íme 10 hiedelem, amit mindenféleképpen tisztáznunk kell:

hűtlenség
hazastarsi-megcsalasaffér, hűtlenség

01 HA A HŰTLENSÉG LELEPLEZŐDIK, A PÁR SOSEM LEHET EGYÜTT BOLDOG ÚJRA

Titkos viszonyok előfordulhatnak, és napvilágra is kerülhetnek, de ritkán hallasz olyan történetről, ahol a pár túllépve ezen a sokkon boldogan él tovább, amíg meg nem hal… Hogy miért? Mert erről nem szokás beszélni, ez nem a nagyközönségre tartozik. A párok megtanulhatják sikeresen újjáépíteni a kapcsolatukat, ha a hajlandóság mindkét félben megvan. Az igazság egy olyan hatékony eszköz, amely az elszakadt köteléket erősebbé teheti, mint valaha.

férfi

02 A FÉLRELÉPÉS NEM A SZEX MIATT, HANEM A ROSSZ HÁZASSÁG MIATT TÖRTÉNIK

Előfordul ugyan, amikor a viszony a kielégítetlen érzelmi szükségletek miatt alakul ki, de van, amikor a házasságon kívüli “szex” csak a szexről szól. Van úgy, hogy minden rendben a családi életben, a hűtlen fél biológiai ösztönei kiélésére mégis a házasságán kívül keres társat.

házasság

03 NEM SZÁMÍT MEGCSALÁSNAK, HA NEM TÖRTÉNT SZEX

Sokszor egy affér szex nélküli is lehet. Ha a fél éjszakát úgy töltöd, hogy titokban sms-eket küldözgetsz egy „közeli jóbarátnak” a legintimebb gondolataidról és vágyaidról, az szerinted nem számít megcsalásnak? Lehet, hogy a te szemszögedből nem, de kérdezd csak meg erről a párod! Ha érzelmileg elképzelted, beleélted magad a viszonyba, akkor a kitekintés a házasságból már meg is történt!

megcsalás
feleseg-csalja-a-ferjetmegcsalás

04 A MEGCSALÁS ALAPJA A SZEXUÁLIS VONZÓDÁS

Igen, gyakran csak a szex miatt történik az egész, de sokszor előfordul, hogy a titkos viszony mély érzelmeken alapszik. Néha jó csak úgy együtt lógni valakivel, akivel megtaláltad a közös hangot, akivel őszintén megbeszélheted a hétköznapi gondjaidat, problémáidat, azonban az érzelmi közelség gyakran vezet szexhez.

05 AZ AFFÉR PÁRKAPCSOLATI PROBLÉMÁK MIATT ALAKUL KI

Az igazság az, hogy szinte minden házasságban vannak problémák. A megcsalás nem azért fordul elő, mert baj van otthon, hanem azért, mert a párok nem tanulták meg, hogyan kell együtt közösen felülkerekedni a mindennapos gondokon. A probléma megoldása nem a félrelépés, az nem old meg semmit.

párkapcsolat

06 HA EGYSZER MEGCSALT, ÚJRA MEGTESZI

Igen, vannak súlyos visszaesők, azonban nem mindenki, akivel előfordult ez egyszer, fogja tettét újra és újra elkövetni. Van úgy, hogy ez egy soha többet fel nem bukkanó egyszeri eset. Ha kiderül a viszony, lehet, hogy a házasság még erősebb lesz, mint azelőtt, de az is lehet, hogy nem csillapítható a fájdalom, és a sértett fél – nem bízva újra a partnerében – kilép a kapcsolatból.

viszony
titkos-affer-kiderulszerelem

07 AZ AFFÉR KIDERÜLTE UTÁN BÚCSÚT MONDHATSZ A HÁZASSÁGODNAK

Ez nem egészen van így. Bár a kapcsolat felbomolhat a jövőben egyéb okok miatt, azonban a házasságok több mint a fele túléli a hűtlenséget, ha mindkét fél képes az együttműködésre. A válások legnagyobb százalékában (kb. 55%-ban) inkább az játszik szerepet, hogy a párok nem kommunikálnak egymással, és különböző irányokba fejlődnek.

szerető

08 A HŰTLENSÉG FIATALABB VAGY KÜLSŐLEG VONZÓBB SZEMÉLLYEL TÖRTÉNIK

Nem feltétlenül! Gondoljunk csak Arnold Schwarzenegger viszonyára a házvezetőnőjével! Vagy érdemes lenne kielemezgetni Tiger Woods egyes szeretőit! Persze, megesik, hogy az 50-es vállalati vezérigazgató a nála jóval fiatalabb csinos titkárnőkhöz vonzódik, azonban átlagban a titkos ágytárs semmivel sem szebb, gazdagabb vagy ifjabb, mint a házastárs, csak egyszerűen új!

titok

09 A FÉLRELÉPÉS AZÉRT TÖRTÉNIK, MERT A FÉRFIAK ÖRÖKKÉ CSAK AZ ALKALMAT LESIK

Nem mindig! A megcsalás legtöbbször azokkal esik meg, akik nem is gondolnak rá. Ez különösen akkor igaz, amikor egyszeri esetről van szó. Az affér úgy kezd kialakulni, hogy az ember jól érzi magát egy másik személy társaságában, feloldódik, és akár kényes titkokat is képes megosztani vele. Aztán az érzelmi kapcsolat egyszercsak odáig fokozódik, hogy egy találka alkalmával teljesen elveszítik az önuralmukat…

afférlebukott-szereto
viszony

10 ÚGYSEM BUKOK LE!

Próbálkozni lehet, azonban előbb vagy utóbb úgyis fény derül minden igazságra! Egy titok csak addig titok, amíg egy ember tud róla, egy viszonyhoz azonban általában kettő kell…

Ezek a cikkek is érdekesek: 

Ha nem szeretnél lemaradni egyetlen izgalmas bejegyzésünkről sem, akkor iratkozz fel HÍRLEVELÜNK-re vagy lájkolj bennünket FACEBOOK-on, esetleg kövess minket TWITTER-en. 

Tetszett? Tudasd velem, kérlek!

2016. December 2. Szerző:
Regisztráció

Szeretnél e-mailben értesülni legújabb cikkjeinkről?

Csatlakozz a közösséghez: