Minden, amit féltél megkérdezni a sminktetoválásról

termeszetes-sminktetovalas

A tetoválás ötlete kicsit ijesztően hangzik, főleg, ha az az arcon történik. A hátrányok és a következmények nyilvánvalóak, de a tartós smink egyben csodálatos eredményt is hozhat.

Ha van egy kis esztétikai hiba az arcodon, bizonyára tudatában vagy annak, és egy csomó időt töltesz azzal, hogy azt elfedd. Milyen jó lenne reggelente időt spórolni a mindennapi sminkelésen, vagy legalább is a problémás területeket hosszú időre rendbetenni. Mégis mit kell tudnod a sminktetoválásról?

mit kell tudni a tartós sminktetoválásról

MENNYIRE TARTÓS?

mennyire-tartos-a-sminktetovalas

A fakulást le lehet lassítani különböző fényvédőkkel, de teljesen megállítani biztosan nem lehet. Hogy mennyire gyors a tetoválás halványulása, az nagyban függ a bőrtípustól és az életmódtól, de általában 3 – 5 év múlva újra meg kell csináltatni.

mit kell tudni a tartós sminktetoválásról

KINEK AJÁNLOTT?

esztetikus-tartos-smink

Bárkinek, aki szeretné kihangsúlyozni előnyös vonásait, és elrejteni azt, ami nem annyira szép, esetleg hiányos vagy sérült. Egyértelmű, hogy a sminktetoválás előnye az, hogy egy forró zuhany illetve hosszú edzés után is ugyanolyan, nem mosódik vagy kenődik el.

A tartós smink megoldás lehet olyanok számára is, akiknek problémájuk van a hagyományos sminkeléssel. Például allergiások bizonyos anyagokra, netalántán nem fér bele az idejükbe a mindennapos szem- vagy szájfestés. Sőt, az is jó még a tetkóban, hogy azzal este sem kell bajlódni, míg a rúzstól és szemfestéktől lefekvés előtt mindenféleképpen meg kell szabadulni.

mit kell tudni a tartós sminktetoválásról

ÁRBAN MEGÉRI EZ?

mit-kell-tudni-a-tartos-sminktetovalasrol

Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. Attól függ, hogy mekkora sminkkészlettel rendelkezel, amit folyamatosan újra fel kell töltened. Ráadásul milyen bosszantó tud lenni, ha beleszerettél egy kozmetikai termékbe, amit egyik napról a másikra kivontak a forgalomból és többet már nem lehet beszerezni.

A tetoválás tényleges költsége attól függ, hogy hol élsz, és hogy mit szeretnél csináltatni. A túl olcsó szolgáltatások gyanúsak, lehet, hogy egy kontár úgy elrontja az arcod, hogy aztán a javítás a többszörösébe fog kerülni. Ha profi munkát szeretnél, nem kell a legexkluzívabb szalonokban százezreket költened, inkább válaszd az arany középutat. Azt viszont tartsd észben, hogy amit az arcodra rajzolnak, azt évekig fogod viselni.

mit kell tudni a tartós sminktetoválásról

NAGYON FÁJ?

fajdalom-nelkuli-tartos-smink

A kozmetikusnak, aki csinálja, biztos nem. Nyugi, nem kell betojni, ez nem olyan durva, mint az igazi nagy színes rajzok, amit a tetováló szalonokban a hátra csinálnak. Ez eljárás hasonló, de a sminktetoválás sokkal kíméletesebb.

A beavatkozás után természetesen előfordulhat egy kis duzzanat. Ha a szemed környékét csináltattad, húzz fel egy hatalmas napszemcsit, és már nem is feltűnő. Hideg borogatás és körömvirág krém nagyon gyorsan helyre tudja hozni a bőr sérülését. Ha már begyógyult a seb, érdemes fényvédő krémet használni, de azzal már régóta óvod az arcod, ugye?

mit kell tudni a tartós sminktetoválásról

BIZTONSÁGOS?

szep-tartos-smink

Az első dolog, még mielőtt odaadnád az orcád, bizonyosodj meg arról, hogy megfelelő képzettségű, oklevéllel rendelkező szakemberre bízod magad. Ne bízz csupán a portfólió képekben és a honlapon szereplő pár pozitív véleményben.

Győződj meg róla, hogy lezárt csomagból elővett friss tűvel áll neked a kozmetikus. Persze a fertőzésveszély így is fennáll, a te immunrendszered védekezésétől függ az egész.

mit kell tudni a tartós sminktetoválásról

MENNYIRE TERMÉSZETELLENES?

termeszetes-hatasu-sminktetovalas

Ha már láttál elrontott sminktetoválást, akkor pontosan tudod, hogy mennyire borzasztóan tud kinézni. Próbálj meg minél természeteshez közelebbi megoldást választani. A természetes hatású szálazott szemöldök tetoválásnál például szinte észre sem lehet venni, hogy beavatkozás történt.

A legújabb 3D száltechnika abban különbözik a simától, hogy nemcsak egy, hanem 2-3-féle színt is felhasználnak a tetoválásra. Ez a fajta melírozás mélységet ad a szemöldöknek, így még természetesebbnek fog hatni. Ha ezt választod, gyakrabban kell majd karbantartani a szemöldöködet, (kb. 1,5 évente), mert viszonylag kevés festékanyaggal készül, viszont senkinek sem fog feltűnni, hogy tetováltattad, csak az, hogy mennyire szép vagy.

Ezek a cikkek is érdekesek: 

Ha nem szeretnél lemaradni egyetlen izgalmas bejegyzésünkről sem, akkor iratkozz fel HÍRLEVELÜNK-re vagy lájkolj bennünket FACEBOOK-on, esetleg kövess minket TWITTER-en. 

Tetszett? Tudasd velem, kérlek!

2015. November 23. Szerző:
Regisztráció

Szeretnél e-mailben értesülni legújabb cikkjeinkről?

Csatlakozz a közösséghez: