Minden idők legfurcsább női cipői

minden-idok-legmegbotrankoztatobb-cipoi

Valljuk be őszintén: ha a hölgyek cipő divatját nézzük akár évszázadokra visszamenőleg, a tervezők sokszor elfelejtették figyelembe venni a kényelem, puhaság, komfortérzet feltételeit. Persze mi, nők szívesen bújunk egy 15 centis tűsarkú cipellőbe, ha a figyelemfelkeltés vagy a hódítás a cél. Azért vannak olyan lábbelik is, amit még csak véletlenül sem húzna fel egy átlagos ember, kizárólag vitrinbe vagy divatshow-kra gyártották őket. Lássunk hát pár nem mindennapi, meghökkentő női cipőt:

bizarr női cipő papucs

MANCS CIPŐ

furcsa-cipok

Bob Basset tervezte ezt a szokatlanul kényelmes cipőt. Lapos a sarka, és az első része nem nyomja össze a lábujjakat, mivel vakmerően kiszélesedik. Nem vagyok benne biztos, hogy mit gondolnék arról, akit meglátnék az utcán egy ilyen pár cipőben sétálni vagy kocogni, de bizonyára megállnék és hosszasan bámulnám őt.

bizarr női cipő papucs

MAZOCHISTA CIPŐ

hihetetlen-cipok

A kényelem és a divat gyakran ütköznek egymással, de ezzel a mazochista (vagy inkább szadista?) drót cipővel elég katasztrófálisnak mondható az ütközés. Polly Verity teremtette ezt a cipellőt, ami elég elegáns és modern, azonban teljesen használhatatlan. Támasz nélkül lehetetlen benne a járás. Olyan, mintha egy rumba táncosra egy hatalmas méretű kalapot, vagy egy szűk derékfűzőt adnánk, hogy még véletlenül se tudjon megfelelően mozogni.

bizarr női cipő papucs

ÁLOM CIPŐ

bizarr-cipok

Chris Cork létrehozott egy őrült cipő kollekciót „Minden nap cipőkről álmodom” névvel. Egy álomban végülis bármi előfordulhat: ágaskodó fák, zöldellő fű, sár, föld, úszó felhők, mindez természetesen egy pár cipő tetején. Természetvédőknek kötelező egyenviseletnek tenném!

bizarr női cipő papucs

HAJAS MAGASSARKÚ

kulonleges-noi-cipok

A szőrös lábujjak nemigazán divatosak, főleg nem egy ápolt hölgyön, azonban a hosszú hajtincsekkel borított magassarkú valóban szexi tud lenni. Camilla Skovgaard dán tervező alkotta meg ezt a lábbelit, igazi emberi hajból, mert mint mondta, lószőrrel próbálkozott először, de azt túl merevnek találta.

bizarr női cipő papucs

CHANEL VILLANYKÖRTE CIPŐJE

kulonleges-noi-labbeli

Ennek a bizarr, „ragyogó” nyitott orrú Chanel cipőnek elemmel működtethető izzó van a sarka helyén, mely világítani is képes, így könnyedén megtalálhatjuk a hazafelé vezető utat a sötétben. Egyetlen hátránya egy ilyen lábbelinek a zseblámpával szemben a borsos ára: 2200 dollárért, azaz 630 000 forintért vásárolhatjuk meg a különleges darabot.

bizarr női cipő papucs

FÜVES TANGA PAPUCS

kenyelmes-strand-papucs

Végre egy igazán kényelmes lábbeli! Olyan, mintha egy puha, selymes pázsiton mezítláb sétálnánk, amikor viseljük. Krispy Kreme angol tervezőnek köszönhető a világ első élő fűvel borított papucsa, minden egyes darabon több, mint 5000 fűszál található. Ha rendszeresen locsoljuk, akár négy hónapig élvezhető ez a kényelem. Azt hiszem, itt nem érvényes a tilalom: „Fűre lépni tilos!”

bizarr női cipő papucs

ORIGAMI LÁBBELI

meghokkento-noi-cipello

Amikor azt hinnénk, hogy egy cipő már nem lehet elvontabb, absztraktabb, a valóságtól elrugaszkodottabb, akkor bukkan fel Marloes ten Bhomer holland tervező origami lábbelieivel. Kritikusok szerint művészete egyaránt provokatív és túlvilági. Olyan egyedi anyagokat és technikákat alkalmaz, ami más tervezőknek eddig még csak az eszébe sem jutott.

bizarr női cipő papucs

KONCEPCIÓ CIPŐK

bizarr-elvont-meghokkento-cipo-noknek

A koncepció tervezők jól értenek a különleges tervezéshez. Ha az ember megáll, és végignéz egy koncepció cipő kollekciót, végigfut a kérdés az agyán: „Kit érdekel? Ez végülis csak egy koncepció, egy elgondolás…” Jó móka lehet szabadjára engedni a fantáziát, és csavarni, csavarni, ameddig lehet, vagy esetleg lazára engedni ott, ahol lehet, és a végén valami érdekes és meghökkentő alakul ki belőle.

bizarr női cipő papucs

KÉTSARKÚ CIPŐ

noi-cipo-ket-magassarokkal

Alexander McQueen tervezőt a nemrégiben népszerű tradicionális japán gésa megjelenés ihlette erre a hétköznapinak egyáltalán nem mondható kétsarkú lábbeli megalkotására. „Meglep, hogy rá tudott venni egy modellt arra, hogy felhúzzon a lábára egy ilyen förtelmes és kegyetlen pár cipőt”– írta a Styleguru divatmagazin. „Inkább sétálnék mezítláb forró, izzó parázson, mintsem egy ilyen pár borzadályban!” Szerintem nem is olyan szörnyű…

bizarr női cipő papucs

PATÁS MAGASSARKÚ

bizarr-cipo-holgyeknek

Ez a futurisztikus magassarkú cipő állítólag kifejezetten jót tesz a lábnak. Hmm… Nehezen tudom elképzelni… Szerintem vadászoknak kellene ezt viselni, hogy akció közben gyorsabban tudjanak szaladni a megriadt vad után.

bizarr női cipő papucs

MADÁRTOLLAS CIPŐ

kulonleges-cipo-kulonleges-alkalomra-noknek

Nem illik más tollával ékeskedni, aki azonban a Nicholas Kirkwood által dizájnolt cipőt viseli, mégis ezt teszi. A tervező mindig hű marad a stílusához: azonnal felismerhető platformok, geometriai kivágások és idegen tárgyak jellemzik alkotásait. Ehhez a kollekcióhoz izgalmas metál színek párosulnak.

bizarr női cipő papucs

ARANY SAROK

noi-cipo-kulonleges

Valami hiányzik Annajet Kosters kísérleti cipő terveiről… Az egész első rész! Rendkívűl szellős lábbelit tervezett azok számára, akik szeretnek mezítlábaskodni, azonban mégis vágyakoznak a magas sarokra. Az „Arany Sarok” pont ilyen: egy sarokból és egy bokapántból áll, cipőorr nélkül. Szemet gyönyörködtető topánka gyilkos sarokkal!

bizarr női cipő papucs

LÁNCTALPAS CIPŐ

bizarr-ronda-cipo-noknek

A lánctalpas lábbeli, melyet Tove Jansson és Per Emanuelsson tervezett, elnyerte a Shoemania cipő dizájn 2009-es fődíját. Készült belőle női és férfi változat is, mindkettőnek lelógó láncok alkotják a sarkát. A férfi cipőt rozsdás barna láncokból készítették.

bizarr női cipő papucs

TARANTULA TOPÁNKA

pokos-cipo-magassarku

Trend Hunter nevéhez rengeteg gyönyörű, furcsa kinézetű, veszélyes cipő fűződik, ez a tarantula pókos lábbeli azonban viszi a prímet! A bizarr, magassarkú cipő talprészében egy gyötrelmes inkvizíciónak lehetünk a tanúi. Valódi pók néz ott velünk farkasszemet, melyet a megfelelő nyíláson keresztül lehet rovarokkal jóllakatni.

Te melyik cipellőt húznád fel szívesen? :-)

Ezek a cikkek is érdekesek: 

Ha nem szeretnél lemaradni egyetlen izgalmas bejegyzésünkről sem, akkor iratkozz fel HÍRLEVELÜNK-re vagy lájkolj bennünket FACEBOOK-on, esetleg kövess minket TWITTER-en. 

Tetszett? Tudasd velem, kérlek!

2015. November 17. Szerző:
Regisztráció

Szeretnél e-mailben értesülni legújabb cikkjeinkről?

Csatlakozz a közösséghez: