Mit tégy az igézően gyönyörű szempillákért?

gyonyoru-igezo-szempillak

A szem a lélek tükre, mint ahogyan mondják. A csodás, ápolt, feltűnően szép szempilla viszont a szem vonzereje. Ha hosszú, sűrű, őzike pillákkal áldott meg a természet, szerencsés vagy és nincs is sok gondod a csábítással, ha azonban átlagosak a pilláid, mint a legtöbb emberé, akkor neked ajánljuk az alábbi gondozási tippeket:

RICINUS OLAJ

ricinus olajjal gyonyoru szempillak

A ricinus olajnak igen sok gyógyászati előnye ismert és bizonyított. Többek között ápolja, hidratálja és gyorsabb növekedésre ösztönzi a szempillákat. Erősebbek, hosszabbak és sűrűbbek lesznek pilláink, ha minden este lefekvés előtt bekenjük őket pár csepp olajjal. Legjobb, ha fültisztító pálcikát használsz, de egy régi, jól megtisztított szempillaspirál is megteszi. Ügyelj rá, hogy a pillák tövébe is jusson, azonban a szemedbe ne kerüljön! Párszáz forintért bármely gyógyszertárban kapható, sötét gyógyszertári üvegben kimérve. Otthon sötétebb, száraz helyen tárold, hűtést nem igényel.

SZEMPILLANÖVESZTŐ SZÉRUM

szempillanovesztes-szerummal-gyonyoru-tekintet

A ricinus olajon kívül, természetesen más csodaszérumok is léteznek a szempillák gyors növesztésére, ilyenek többek közt a Rejuville, a Lashem, a NeuLash, a MarveLash vagy a Catrice termékek. Rendeltetésszerű használatukkal az első látható eredmények a 3-4. héten jelentkeznek, amikor is már szembetűnő a pilla hosszának a változása, megjelennek olyan pici pillák, amelyek eddig nem voltak. Az igazi látványos eredmény a 6-7. héten mutatkozik meg. A pillák erre az időre feltűnően megnőnek, dúsabbak és erősebbek lesznek.

BIOTIN AZAZ B7- VAGY H-VITAMIN

biotin-b7-h-vitamin-haj-es-szempilla-novesztes

A biotin (B7-vitamin, H-vitamin) az anyagcserében részt vevő különböző enzimek alkotórészeként játszik szerepet. Megőrzi a bőr, a körmök és a haj, így a szempillák egészségét, épségét is. Hiányára bőr és az ajkak gyulladása, ekcéma, a szőrzet kihullása figyelmeztet.

SZEMPILLAGÖNDÖRÍTŐ HASZNÁLATA

szempillagondorito-az-ivelt-szempillakert

A szempilla göndörítése voltaképpen nem nagy ördöngösség. Vedd a kezedbe az eszközt, nyisd ki, amennyire csak lehet, majd helyezd a felső szempillasor alá a gumis részt. Ezután nyomd össze a göndörítőt, persze ne túl erősen, mert úgy eltörhetnek a pillák. Ezután használj csak szempillaspirált, ne előtte, mert az eszközzel kitépheted a pillákat, ha a festés miatt ráragadnak. Még hatásosabbá tudod tenni a látványt, ha használat előtt felmelegíted a göndörítőt hajszárítóval.

BABA HINTŐPOR

baba-hintopor-sokfele-felhasznalasa

Az első és második szempillaspirál használat közt tégy baba hintőport a pillákra. Legjobb eszköz erre egy szemfestő ecset, melyet csak erre a célra használsz. A por szépen ráragad a frissen kifestett szempillákra, és a második spirálozással eltakarható. Az eredmény drasztikus! Gyönyörű, vastag, dús szempillasor!

SZEMPILLA TISZTÍTÁSA

szempilla-tisztitasa-sminklemosoval

Sose tisztítsd festett pilláidat oldalirányú mozgással, mert nagyobb eséllyel rángatod ki őket a helyéről! Önts egy kis sminklemosó folyadékot egy vattakorongra, helyezd rá a csukott szemedre, várj pár másodpercet, hogy kifejthesse hatását, és csak ezután mozgasd lefelé, gyengéden mosva le a sminket a szemedről és a pilláidról.

SPIRÁLHASZNÁLAT

szempilla-spiral-hasznalata

Szempillaspirálodat maximum háromhavonta cseréld le. Akár van még benne, akár nincs, akár kiszáradt már, akár nem. A higiénia, mint mindenhol, a szem ápolásánál is fontos. Egy új, baktérium-mentes szempillaspirállal elkerülhetsz egy csúnya szemfertőzést.

A MEGFELELŐ MŰSZEMPILLA RAGASZTÓ

a-legnepszerubb-muszempilla-ragaszto

Ha soros vagy tincses műszempillát teszel fel magadnak, nagyon fontos a megfelelő műszempilla ragasztó használata. Általában csomagolnak a műpillákhoz ragasztót is, de ezek sokszor nem a legjobbak. Az igazi jó minőségű ragasztó nem szárad túl keményre, mert azzal könnyen letörnek a saját pilláid, hanem inkább ruganyos marad a száradás után is. Ilyen például a DUO, amelyből is inkább a feketét javasoljuk, mert ez olyan hatást kelt, mintha pluszban ki lenne húzva a szemed.

SZÁLAS MŰSZEMPILLA

3D-4D-5D-szalas-muszempillak

A szálas műszempillák gyönyörűek tudnak lenni, ha viselőjük nem esik túlzásba és nem tetet fel magának kilométeres hosszúságú, ordítóan feltűnő, esetleg különböző színben pompázó, köves műpillákat, mellyekkel utcát lehetne seperni. Igenis van ízlésesen szép 3-4-5D műszempilla, amely akár egy hónapig is fennmarad, csak mivel ezeket a saját pillákra teszik fel egyesével, amikor nehézzé válnak, akkor megeshet, hogy a saját pillákkal együtt távoznak. Ki kell kísérletezni, hogy mi az amit a te pilláid még befogadnak maguk közé.

TILOS A HASONALVÁS

fiatal-romantikus-par-alszik-egy-feher-agyban

Nem csak a szépséged, a szempilláid és a műszempilláid bánhatják a hasonalvást, hanem többszörösen bizonyított tény, hogy az egészségedre is ártalmas. Aludj inkább háton, vagy oldalt szorosan összebújva pároddal, és reggelre garantáltan jókedvűen, mosolyogva, szeretettel újratöltve kezdheted a napod.

Ezek a cikkek is érdekesek: 

Ha nem szeretnél lemaradni egyetlen izgalmas bejegyzésünkről sem, akkor iratkozz fel HÍRLEVELÜNK-re vagy lájkolj bennünket FACEBOOK-on, esetleg kövess minket TWITTER-en. 

Tetszett? Tudasd velem, kérlek!

2015. November 5. Szerző:
Regisztráció

Szeretnél e-mailben értesülni legújabb cikkjeinkről?

Csatlakozz a közösséghez: